2. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Humán Bizottság
2019. szeptember 17-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés a Fonyódi Óvoda és Bölcsőde Alapító Okiratának módosítására
Készítette:   Nagyné Horváth Gabriella irodavezető
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Képviselő-testület!

 

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 2019. május 30-i ülésen a 150/2019. (V. 30.) számú határozatával döntött arról, hogy 2019. szeptember 1-től a Fonyódi Óvoda és Bölcsőde (8640 Fő u. 25.) intézmény neve Fecskepart Óvoda és Bölcsőde névre változik.

 

Az intézményt érintő energetikai és épület felújítási projektek megvalósításának idejére, illetve annak egy részére az óvodai nevelési feladatok ellátási helyének biztosítására Fonyód Város Önkormányzata bérleti szerződést kötött a Budapest Főváros Önkormányzat tulajdonát képező, a hasznosításra kijelölt MOZAIK Gazdasági Szervezettel (1134 Budapest Róbert Károly krt. 49-51.) a Fonyód Fürdő utca 7. szám alatti ingatlanra, mely telephelyként az intézmény alapító okiratában szerepel, ott 2019. februárban feltüntetésre került.

Az intézmény a telephelyről 2019. júniusban - a bérleti időszak végén - kiköltözött, így a telephelyet az alapító okiratból is törölni kell.

 

Az államháztartásról szó 2011. évi CXCV. törvény 8/A. §-a és a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 21. § (2) bekezdése alapján az alapító szerv hatásköre a költségvetési szerv alapító okiratának módosítása, melyben jelen döntéssel az intézmény nevének változását és a Fürdő utcai telephely törlését kell átvezetni a törzskönyvi nyilvántartáson.

 

Ennek érdekében a szükséges dokumentumokat elkészítettük és a Képviselő-testület elé döntésre beterjesztjük.

Az előterjesztés mellékleteként csatolásra kerül a Fonyódi Óvoda és Bölcsőde

·       hatályos alapító okiratának Módosító okirata, valamint

·       a módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt Alapító okirata.

 

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet az előterjesztés megtárgyalására és a határozati javaslat elfogadására.


Döntéshozói vélemények

Humán Bizottság   A Humán Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Döntési javaslat

"Előterjesztés a Fonyódi Óvoda és Bölcsőde Alapító Okiratának módosítására"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: köznevelési kérdések
A Humán Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

1./ Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete az általa alapított Fonyódi Óvoda és Bölcsőde (HU-8640 Fonyód, Fő utca 25.) intézmény alapító okiratát (a törzskönyvi nyilvántartásban történő bejegyzés napjával) az előterjesztés szerinti Módosító okiratban foglaltaknak megfelelően módosítja. A módosítás szerint az intézmény új neve Fecskepart Óvoda és Bölcsőde, és törlésre kerül a Fonyód Fürdő u. 7. szám alatti telephely.

A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy nyújtson be kérelmet a Magyar Államkincstár Somogy Megyei Igazgatóságához a Módosító okirat, valamint az előterjesztés szerinti egységes szerkezetbe foglalt Alapító okirat megküldésével – a módosítások törzskönyvi nyilvántartáson történő átvezetésére.


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe