4. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Humán Bizottság
2019. szeptember 17-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés Fonyód Város Önkormányzata 2018-2023 időszakra szóló Helyi Esélyegyenlőségi Programjának (HEP) elfogadásáról
Készítette:   Hidvégi József polgármester
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:  

 Tisztelt Képviselő-testület!

 

Az Egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról szóló 2003. évi CXXV. törvény és kapcsolódó egyéb jogszabályok értelmében 2013. július 1-től minden helyi önkormányzatnak öt évre szóló helyi esélyegyenlőségi programmal kell rendelkeznie. Az esélyegyenlőségi program a feltétele annak, hogy a helyi önkormányzat bármely hazai vagy európai uniós támogatásban részesülhessen.

 

Az esélyegyenlőségi program a településen feltárt esélyegyenlőségi problémákra reagál, és beavatkozásokat tartalmaz azok kezelésére. Az új, 2018-2023 időszakra szólóan új helyzetelemzést kellett készíteni a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok oktatási, lakhatási, foglalkoztatási, egészségügyi és szociális helyzetéről. A helyzetelemzés során feltárt problémák komplex kezelése érdekében a településeknek beavatkozásokat kell tervezniük.

 

Az új helyzetelemzés alapján új intézkedési terv készült. Az intézkedési tervben olyan beavatkozások tervezésére került sor, amelyek a helyzetértékelésben feltárt problémákra megoldást nyújtanak. 

 

Fonyód Város Önkormányzata új, 2018-2023 időszakra szóló Helyi Esélyegyenlőségi Programja az előterjesztés mellékleteként került csatolásra, amellyel kapcsolatban kérem a tisztelt Humán Bizottság és a Képviselő-testület szíves elfogadását!


Döntéshozói vélemények

Humán Bizottság   A Humán Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Döntési javaslat

"Előterjesztés Fonyód Város Önkormányzata 2018-2023 időszakra szóló Helyi Esélyegyenlőségi Programjának (HEP) elfogadásáról"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: fejlesztési kérdések
A Humán Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Fonyód Város Önkormányzata Képviselő-testülete elfogadja az előterjesztés mellékleteként csatolt Fonyód Város Önkormányzata új, 2018-2023 időszakra szóló Helyi Esélyegyenlőségi Programját, az abban található helyzetelemzést és Intézkedési Tervet.


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal
Felelős: Hidvégi József
Hivatali felelős: dr. Keszericze Bernadett

« Vissza
Vissza a főmenübe