5. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Városfejlesztési Bizottság
2019. szeptember 16-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés a Fonyód, Harmatos utca 36. számú ingatlan értékesítéséről
Készítette:   Hidvégi József polgármester
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Képviselő-testület!

 

 A Képviselő-testület a 127/2019. (IV.25.) határozatában értékesítette a Fonyód, Harmatos utca 36. szám alatti ingatlant az Erzsébet királyné úti Ingatlankezelő Kft. részére. Az ajánlattevő már a pályázatában jelezte, hogy fenntartja a jogot, hogy nyertesség esetén egy projekt céget alapít, amely cég az ingatlan esetén vevőként jelentkezik. Az Erzsébet királyné úti Ingatlankezelő Kft. a

2019. június 24. napján megtartott taggyűlésén hozzájárult, hogy az ingatlan vevője a Harmatos 36 Ingatlanforgalmazó és Beruházó Kft. (1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 36/B) legyen. 

Fonyód Város Képviselő-testülete a 195/2019.(VII.29.) számú képviselő-testületi határozatával elfogadta a fenti módosítást.

Oláh Róbert ügyvezető 2019. szeptember 12. napján kérelmet nyújtott be a vevő nevének módosítására. Kérelmét azzal indokolja, hogy a cégbíróság elutasította a Harmatos 36 Ingatlanforgalmazó és Beruházó Kft. bejegyzési kérelmét, mert az nem felel meg a cégnév kizárólagosság elvének.

Fentiekre tekintettel kérik, hogy Fonyód Város Önkormányzata a 8640 Fonyód, Harmatos utca 36. (hrsz.:6617/12) szám alatti ingatlant 99.000.000.- forintos vételáron a Harmatos Apartments Kft. (1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 36. B. ép.), mint vevő részére értékesítse.

 

A vételi jog átírásához szükséges a Képviselő-testület határozata.

 

Melléklet: -     Oláh Róbert, Harmatos Apartments kérelme,

-          Harmatos 36 Ingatlanforgalmazó és Beruházó Kft. bejegyzési kérelmének elutasítása

-          Harmatos Apartments Ingatlanforgalmazó és Beruházó Kft. végzése a cég bejegyzésről


Döntéshozói vélemények

Városfejlesztési Bizottság   A Városfejlesztési Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Döntési javaslat

"Előterjesztés a Fonyód, Harmatos utca 36. számú ingatlan értékesítéséről "

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: vagyongazdálkodási kérdések
A Városfejlesztési Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

1. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete az 195/2019. (VII.29.) határozatát visszavonja.

 

2. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete az 127/2019. (IV.25.) határozatának 1.  pontját az alábbiak szerint módosítja:

 

„1. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete értékesíti a Fonyód, Harmatos utca 36. számú, 1776 m2 földterületű, szociális otthon megnevezésű ingatlant a Harmatos Apartments Ingatlanforgalmazó és Beruházó Kft. (1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 36. B. ép.) részére 99.000.000.-Ft vételáron.

Az ingatlanra elővásárlási joga van a Somogy Megyei Önkormányzatnak, valamint a Magyar Államnak. Az elővásárlási jogról való lemondás az adásvételi szerződés hatályba lépésének feltétele.

A szerződéskötés határideje: 2019. szeptember 30. Amennyiben a szerződéskötés nem valósul meg a Harmatos Apartments Kft-vel, Fonyód Város Önkormányzata eláll az eladási szándékától és új pályázati eljárást hirdet meg a 8640 Fonyód, Harmatos utca 36 . szám értékesítésére.

A vételár kifizetése az elővásárlási joggal kapcsolatos lemondó nyilatkozatok, ajánlattevő, vagy jogi képviselője általi kézbesítését követő 8 napon belül kell, hogy megtörténjen.”


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal
Felelős: Hidvégi József

« Vissza
Vissza a főmenübe