7. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Városfejlesztési Bizottság
2019. szeptember 16-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés a Fonyód, Szent István utca 29. számú, volt könyvtár épület értékesítéséről
Készítette:   Hidvégi József polgármester
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Képviselő-testület!

  

Dr. Pohl Tibor Fonyód, Szent István utca 1. szám alatti lakos újabb beadványt nyújtott be a Fonyód, Szent István utca 29. szám alatt lévő (7385 helyrajzi számú, 874 m2 földterületű, 269 m2 magasföldszintű, 91,3 m2 padlásterű, 87,4 m2 alagsorú), volt könyvtár épület megvásárlására.

 

Dr. Pohl Tibor 2018. június 05. napján kelt levelében jelezte szándékát a fenti ingatlan megvásárlásáról.

A 8640 Fonyód, Szent István utca 29. (volt könyvtár épülete) az önkormányzat vagyonrendeletében a törzsvagyoni körbe tartozó korlátozottan forgalomképes vagyontárgyak között van, így már akkor sem volt értékesíthető. A Képviselő-testület a 208/2018.(IX.26.) határozatával azt a döntést hozta, hogy nem kívánja értékesíteni az ingatlant.

 

Az ingatlan forgalmi értékének meghatározására továbbra sem került sor, a fentiekben jelzett forgalomképtelenség miatt.

 

A Képviselő-testület dönthet úgy, hogy az ingatlant nem kívánja értékesíteni és meghagyja a jelenlegi forgalomképesség szerinti besorolását. Továbbá dönthet úgy is, hogy értékesíteni kívánja az ingatlant, ez esetben meg kell történni a forgalomképesség szerinti átsorolásnak, az ingatlan értékbecslő szerinti értékének meghatározására, majd a pályáztatási eljárás lefolytatásának.

 

Melléklet: Dr. Pohl Tibor beadványa


Döntéshozói vélemények

Pénzügyi Bizottság   A Pénzügyi Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti .... számú határozati javaslat elfogadását.
 
Városfejlesztési Bizottság   A Városfejlesztési Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti .... számú határozati javaslat elfogadását.
 
1. döntési javaslat

"Előterjesztés a Fonyód, Szent István utca 29. számú, volt könyvtár épület értékesítéséről "

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: vagyongazdálkodási kérdések
A Városfejlesztési Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete nem kívánja értékesíteni a Fonyód, 7385 helyrajzi számú, természetben, Szent István utca 29. számú ingatlant. A Képviselő-testület az ingatlan forgalomképességét nem kívánja módosítani


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal
Felelős: Hidvégi József

2. döntési javaslat

"Előterjesztés a Fonyód, Szent István utca 29. számú, volt könyvtár épület értékesítéséről "

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: vagyongazdálkodási kérdések
A Városfejlesztési Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

1. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete értékesíteni kívánja a Fonyód, 7385 hrsz-ú, természetben, Szent István utca 29. számú ingatlant.

 

2. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete utasítja a jegyzőt, hogy a következő ülésre készítse el a vagyonrendelet módosítását az 1. pontban jelölt cél figyelembevételével.

 

3. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete utasítja a polgármestert, hogy készíttesse el az 1. pontban jelölt ingatlan ingatlanforgalmi értékbecslését, valamint az ingatlan értékesítésére kiírandó pályázatot. Ezeket terjessze elő a Képviselő-testület elé a soron következő munkaterv szerinti ülésre.


Határidők, felelősök:

Határidő: 2019. 11. 30.
Felelős: Hidvégi József

« Vissza
Vissza a főmenübe