13. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Városfejlesztési Bizottság
2019. szeptember 16-i ülésére

Tárgy:   Csatlakozás a LIFE integrált projekt – Alkalmazkodás az éghajlatváltozással kapcsolatba hozható természeti hatások következményeihez elnevezésű pályázathoz
Készítette:   Hidvégi József polgármester
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Képviselő-testület!

 

A Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft. megkereste az Önkormányzat képviselőit az alábbi lehetőséggel: balatoni településekkel partnerkapcsolatban a klímaadaptációhoz kapcsolódó minta fejlesztéseket, beruházásokat valósítanának meg a LIFE Integrált Projekt keretén belül.  Átlagosan a projekt 10 éves időtartamot fedne le, mely időszak során 500 mFt/ település (50 mFt/ év) nagyságrendben tervezik a pénzügyi keretet. A nyertes projekt megvalósításához a kormányzat biztosítja az önerőt.

 

Pályázat vezetőpartnere: Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft.

 

A kiválasztott projekt koncepciók részletes kidolgozást követően kerülhetnek benyújtásra, melynek határideje: 2020.03.12.

 

Melléklet: LIFE Integrált projekt rövid ismertetője

 

Kérem, a Városfejlesztési Bizottságot az előterjesztés megtárgyalására, a Képviselő-testületet hozzájárulását, hogy Fonyód Város Önkormányzata konzorciumi tagként csatlakozhasson az Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft. pályázatához.


Döntéshozói vélemények

Városfejlesztési Bizottság   A Városfejlesztési Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Döntési javaslat

"Csatlakozás a LIFE integrált projekt – Alkalmazkodás az éghajlatváltozással kapcsolatba hozható természeti hatások következményeihez elnevezésű pályázathoz"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: településüzemeltetési kérdések
A Városfejlesztési Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

1.      Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete a Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft. partnereként részt kíván venni a LIFE integrált projekt – Alkalmazkodás az éghajlatváltozással kapcsolatba hozható természeti hatások következményeihez elnevezésű pályázatban.

 

2.      Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert a csatlakozáshoz kapcsolódó nyilatkozatok, megállapodások, iratok aláírására, valamint felhatalmazza a kedvezményezetti kötelezettségek teljesítésére.


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal
Felelős: Hidvégi József
Hivatali felelős: dr. Keszericze Bernadett

« Vissza
Vissza a főmenübe