15. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Városfejlesztési Bizottság
2019. szeptember 16-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés a Fonyódi Piac és Vásár üzemeltetési szabályzatáról.
Készítette:   Hidvégi József polgármester
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:  

Fonyód Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 274/2018.(XII.13.) számú határozatával döntött a  Fonyódi Piac - és Vásár üzemeltetési szabályzatának módosításáról.

 

Ezzel a döntéssel a Fonyódi Vásár és Piac nyitva tartása május 1. napjától szeptember 30. napjáig hétfői nappal egészült ki. A Képviselő-testület továbbá úgy döntött, hogy a Fonyódi Piac - és Vásár üzemeltetési szabályzatát a 2019 évi hétfői nyitva tartáskor tapasztaltak alapján a 2019. szeptemberi ülésén újratárgyalja.

A 2019. szeptember. 10 – ig eltelt időszakban a hétfői napok tekintetében elmondható, hogy a szezonon kívüli időszak (májusi hónap és az eltelt két szeptemberi piac) az időjárási viszontagságai miatt nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. A májusi hónapban lévő 4 valamint a szeptemberi eltelt 2 piacon az időjárás nem volt megfelelő. Az esőzések és a viharos szél miatt a kereskedők és a vásárlók elenyésző számban jelentek meg a piacon. Ennek okán erről az időszakról nehéz lenne hosszú távú következtetéseket levonni.

A nyári szezonban a hétfői piacok látogatottsága vásárlói mind kereskedői oldalon augusztus végéig növekedő tendenciát mutatott. Elmondható, hogy a főszezonban (július. 10-től augusztus 20-ig) 40 - 50 árus kínálta portékáját a vásáron és piacon ezzel kielégítve a piacra látogató vásárlói igényeket. Ez a szerdai és szombati árusok számának kb: 10-15%-a.  A pünkösdi és az augusztus 20.-ai hosszú hétvégék nagyobb kereskedő és vásárlói érdeklődést mutattak. Megemlíthető az a tény, hogy a hétfői nyitva tartás komoly feszültséget okozott a hétfői nyitva tartást pártoló és ellenző árusok között.


Döntéshozói vélemények

Pénzügyi Bizottság   A Pénzügyi Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Városfejlesztési Bizottság   A Városfejlesztési Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Döntési javaslat

"a Fonyódi Piac és Vásár üzemeltetési szabályzatáról."

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: településüzemeltetési kérdések
A Városfejlesztési Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete nem módosítja a Fonyódi Piac - és Vásár üzemeltetési szabályzatát a Fonyódi Piac - és Vásár továbbra is május első vásári napjától szeptember utolsó vásári napjáig heti három alkalommal, hétfői szerdai és szombati napokon tart nyitva.
Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal
Felelős: Hidvégi József

« Vissza
Vissza a főmenübe