9. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Városfejlesztési és Pénzügyi Bizottság
2022. március 22-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés a Fonyód, Vígadó téren lévő 8248/7 hrsz-ú ingatlan bérbeadásáról.
Készítette:   Hatos Norbert irodavezető
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Képviselő-testület!

Önkormányzatunk, valamint a Fonyódi Turisztikai Egyesület, mint bérlő között az Fonyód, Vígadó téren lévő 8248/7 hrsz- ú (tourinform iroda) ingatlanra vonatkozó bérleti szerződése 2022. április 30-án lejár, a bérlő nem kívánja tovább bérelni az ingatlant.
Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testületének az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek bérbeadásának és elidegenítésének helyi szabályairól szóló 17/2016. (IX. 30.) rendelete 26. § (1) bekezdés értemében „A megüresedő, vagy üres önkormányzati nem lakás céljára szolgáló helyiséget az önkormányzat pályázat útján adja bérbe.”

A fentiek alapján pályázat útján történő bérbeadásra terjesztem elő a Fonyód, Vígadó téren lévő 8248/7 hrsz- ú önkormányzati tulajdonú ingatlant 10 évre szóló vendéglátó célú bérleti jogát. Az ingatlan 42.4 m2 alapterületű helyiségből,  55,8 m2 fedett előkertből áll.

Az ingatlant 2022. május. 15. napjától - 2032. május. 14. napjáig 10 év időtartamra adná bérbe önkormányzatunk.
 
A bérlemény alap bérleti díja: 1.000.000,- Ft/év, ami a szerződés aláírását követő évtől az infláció mértékével emelkedik.

Mellékletek:
1. számú: Pályázati felhívás és mellékletei

Kérem a Városfejlesztési és Pénzügyi Bizottságot az előterjesztés megtárgyalására, a Képviselő-testületet a döntéshozatalra.

Döntéshozói vélemények

Városfejlesztési és Pénzügyi Bizottság   A Városfejlesztési és Pénzügyi Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását!
 
Döntési javaslat

"Előterjesztés a Fonyód, Vígadó téren lévő 8248/7 hrsz-ú ingatlan bérbeadásáról."

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: vagyongazdálkodási kérdések
A Városfejlesztési és Pénzügyi Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

1. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete pályázat útján bérbe kívánja adni a Fonyód, Vígadó téren lévő 8248/7 hrsz- ú ingatlant a mellékelt pályázati felhívás szerint.

2. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert a pályázati felhívás aláírására, valamint közzétételére.

Határidők, felelősök:

Határidő: 2022. 05. 01.
Felelős: Hidvégi József

« Vissza
Vissza a főmenübe