4. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Városfejlesztési és Pénzügyi Bizottság
2022. július 26-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés a Településképi Arculati Kézikönyv és a Településképi Rendelet felülvizsgálatára és szükséges módosítására vonatkozó tervezői megbízásról.
Készítette:   Szilágyi Tibor
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Képviselő-testület!
 
Fonyód Város Önkormányzata által 2017-ben elkészített, a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény szerinti Településképi Arculati Kézikönyv (továbbiakban: TAK) és Településképi Rendelet (továbbiakban: TKR) felülvizsgálatára 2019-ben került sor.
 
Tekintettel az idei évben bekövetkezett jelentős, ágazati szintű jogszabályi változásokra, a TAK és TKR dokumentációk felülvizsgálatára és szükséges módosítására ajánlatkérés történt a dokumentumok korábbi készítőjétől, az Arker Építész Stúdió Bt-től. A cég 700.000.-Ft + 0% ÁFA (AAM) összegű ajánlatot tett.
  
A településtervek tartalmáról, elkészítésének és elfogadásának rendjéről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 419/2021. (VII.15.) számú Kormányrendeletben (továbbiakban: Korm. rendelet) foglalt szabályok figyelembevételével a dokumentumokat módosítani szükséges.
  
A település teljes közigazgatási területére kiterjedő TAK és TKR felülvizsgálatára és módosítására van szükség, melyre javaslom megbízni az Arker Építész Stúdió Bt-t.
 
Az elkészített tervezetek véleményeztetését a Korm. rendelet 59.§, 62.§ és 65.§-a, továbbá a településfejlesztési és településrendezési dokumentumok, valamint az egyes településrendezési sajátos jogintézmények partnerségi egyeztetésének szabályairól szóló 8/2017.(V.5.) számú önkormányzati rendelete alapján le kell folytatnia.

Döntéshozói vélemények

Városfejlesztési és Pénzügyi Bizottság    
 
Döntési javaslat

"Előterjesztés a Településképi Arculati Kézikönyv és a Településképi Rendelet felülvizsgálatára és szükséges módosítására vonatkozó tervezői megbízásról."

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: településüzemeltetési kérdések
A Városfejlesztési és Pénzügyi Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

1. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete támogatja a Településképi Arculati Kézikönyv és Településképi Rendelet felülvizsgálatát és a szükséges módosítását az előterjesztésben szereplő ajánlat szerint és a jogszabályokban szereplő eljárás mentén elkészíteni.
 
2. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert a feladat elvégzéséhez szükséges megbízási szerződés megkötésére.

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal
Felelős: Hidvégi József

« Vissza
Vissza a főmenübe