1. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testület
2009. február 17-i ülésére

Tárgy:   Javaslat a fenntartható építési beruházások közbeszerzési hálózata tárgyú pályázat önrészének biztosítására
Készítette:   Zana András osztályvezető
Előterjesztő:   Dr. Kutics Károly önkormányzati képviselő

Tisztelt Képviselő-testület!
 
 
Az olaszországi Vicenza város önkormányzatának vezetése mellett további 8 európai országbeli önkormányzat bevonásával egy versenyképességi és innovációs keretprogram alakul, amely fenntartható építési beruházások közbeszerzési hálózata néven egy projektet készít az Európai Unió ENT/CIP/09/C/N03S00 jelű közbeszerzési hálózatok a vezető piac kezdeményezés támogatásában – innovatív termékek és szolgáltatások iránti kereslet bővítése című pályázati felhíváson. A projekt célkitűzéseit és tervezett intézkedéseit az előterjesztéshez mellékelt projektjavaslat tartalmazza.
 
A Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft. útján lehetőség kínálkozik arra, hogy Magyarország részéről önkormányzatunk vegyen részt e projekt megvalósításában. A Kft. felvállalná a projekttel összefüggő koordinációt és kommunikációt, segítséget nyújtana a projektjavaslat beadásánál, az elszámolások elkészítésében továbbá a workshopok (kb. 6 db) és egyéb események szervezésében. A mintegy bruttó 1,2 millió forintos közreműködés költsége a projektben a külső megbízásokra tervezett 15.000 eurós (több mint 4 millió forint) előirányzat terhére elszámolható.
 
A mintegy 700-800 ezer eurós projektből Balatonalmádira 58.593 euró jutna, amelyhez a 95 %-os támogatási intenzitás mellett 2930 euró önrészt kell biztosítani. A 16,2 millió forintos EU támogatáshoz szükséges kb. 850.000 forintos önrészt a 30 hónapos projektidőtartam alatt kell biztosítani. Időarányosan számolva 170.000 Ft pénzfelhasználás terhelné a 2009. évi költségvetésünket. A költségkalkulációt az előterjesztéshez mellékelt (angol nyelvű) táblázat tartalmazza.
 
Figyelemmel az önkormányzatunk előtt álló jelentős beruházásokra és arra, hogy a tervezett projekt intézkedései között a közalkalmazottak és köztisztviselők közbeszerzési ismereteinek bővítése, a közbeszerzési ajánlatkérők együttműködése, új környezetbarát termékek használatának ösztönzése is szerepel, javaslom, hogy a csekély önerőt igénylő projektben vegyen részt önkormányzatunk.
 
Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy a 2009. évi költségvetésben tervezett pályázati saját forrás terhére biztosítson fedezetet a pályázati önrészre.
 
Balatonalmádi, 2009. február 12.
 
                                                           T i s z t e l e t t e l :
 
                                                                                                       Dr. Kutics Károly
                                                                                                               GB elnök
 


Döntési javaslat

"Pályázat benyújtása Innovatív Termékek és Szolgáltatások Iránti Kereslet Bővítése című felhívásra"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: napirendi kérdések
A Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

Határozati javaslat
  
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Európai Unió ENT/CIP/09/C/N03S00 jelű Közbeszerzési Hálózatok a Vezető Piac Kezdeményezés Támogatásában – Innovatív Termékek és Szolgáltatások Iránti Kereslet Bővítése című pályázati felhívásra pályázatot nyújt be.
A 2930 euró összegű pályázati önrészhez 850.000 Ft saját forrást biztosít a 2009. évi költségvetésben a pályázati célra elkülönített felhalmozási céltartalék terhére.
A projektmenedzsment feladatainak ellátásába a Balaton Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft.-t vonja be.
Felhatalmazza a Polgármestert a pályázati dokumentációk aláírására és benyújtására.

 


Határidők, felelősök:

Határidő: 2009. 02. 27.
Felelős: Keszey János

« Vissza
Vissza a főmenübe