4. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testület
2009. január 29-i ülésére

Tárgy:   Jelentés a lejárt határidejű önkományzati határozatokról
Készítette:   Dobosné Kárpáti Emőke köztisztviselő
Előterjesztő:   Keszey János polgármester, Ujlakiné Dr. Pék Éva jegyző

 

A lejárt határidejű önkormányzati határozatok végrehajtásáról az alábbiakat jelentjük:
 
95/2006. (V.25.) Öh-tal a Képviselő-testület a Sportpálya üzemeltetésére Számfira Istvánnal kötött bérleti szerződést 2010. december 31-ig meghosszabbította és a szerződésben foglaltak ellenőrzésének határidejét minden év december 31-ben állapította meg.
Az ellenőrzésre 2008. évben október 1-jén került sor, az illetékes bizottságok képviselői,- Bálint Sándor elnök, Hegyi Zoltán képviselő - a Polgármesteri Hivatal részéről Horváth Emese osztályvezető, Számfira István bérlő és a BSE részéről Németh Tibor elnök részvételével, helyszíni jegyzőkönyv felvétele mellett.
A felújítási ütemtervben foglaltak elkészültek. A bérleti szerződés feltételeit a Bérlő teljesítette. (nyitva tartás, sportpálya használatának biztosítása, felelősségbiztosítás stb, közműszerződések).
A hiányosságok közül az Üzemeltetési Szabályzatot azonnal pótolták. Az egyéb hiányosságok pótlására (gyephiányok pótlása, futópálya használatra alkalmassá tétele, lelátó ülőkék cseréje, faházak környékének rendbetétele) 2009. április 30-i határidőt tűztünk ki.
 
70/2007.(II.22.)Öh-tal a Képviselő-testület utasította a Jegyzőt, hogy az elfogadott kérdőív alapján végezzen felmérést a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálati munkájáról az ügyfelek körében. 2008. november 17. és 2009. január 21. közötti időben 2db kérdőív került elhelyezésre az erre szolgáló gyűjtőládában.
1db „elégedetlen vagyok: A portás és az okmányiroda ügyintézői kioktató modorúak. Miért kell a folyosón ücsörögni, mikor tele van székekkel az okmányiroda. Fölösleges pénzkidobás volt az új hívórendszer. Mindenkit irritál! A műszaki osztályon (5-ös szoba) helyettesítő idősebb hölgy gyors, pontos, korrekt, kedves! „
1 db „nagyon elégedett vagyok: Pozitív a pénztári szolgáltatás. Az előzetes bejelentkezéssel felgyorsították az ügyintézést. Az ügyintézők rugalmasak az ügyintézés során és segítőkészek.”
 
267/2008. (IX.25.) Öh-tal jóváhagyott Balatonalmádi közoktatási, feladatellátási, intézményhálózat- működtetési és fejlesztési tervében a Képviselő-testület döntött arról, hogy a Kósa György Zeneiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény kötelező eszközjegyzék szerint hiányzó helyiségeit kialakítja. A bővítés befejeződött, a helyiségeket a Zeneiskola használatba vette.
 
301/2008. (XI.03.) Öh. alapján Balatonalmádi Város Önkormányzata a Balatonalmádi Városgondnokság Intézményben 2009. január 1-jei hatállyal átszervezést hajtott végre. Az intézmény önálló gazdálkodó, teljes jogkörű költségvetési szerv lett, a pénzügyi-gazdasági tevékenység ellátására a szervezeten belül elkülönített szervezeti egységet hozott létre, amely ellátja az önkormányzat által fenntartott részben önállóan gazdálkodó intézmények (Tourinform Iroda kivételével) gazdálkodási, pénzügyi, számviteli és számlavezetési feladatait. Az intézmény az önkormányzati intézmények karbantartási feladatait is ellátja. Ezzel egyidejűleg az intézmény feladatai a közutak, hidak, alagutak fenntartása és kezelése, vízkárelhárítás, közvilágítás, állategészségügy szakfeladatokkal bővültek. A Balatonalmádi Városgondnoksági Intézmény fentiekkel módosított alapító okirata a Magyar Államkincstár törzskönyvi nyilvántartásában bejegyzésre került.
 
302/2008. (XI. 03.) Öh-tal a Képviselő-testület döntött arról, hogy 2009. január 1-jei hatállyal a feladatellátás biztosítása mellett technikai létszámcsökkentést hajt végre az általa fenntartott nevelési-oktatási, valamint szociális intézményekben. A létszámcsökkentéssel kapcsolatos munkáltatói intézkedések megtörténtek.
 
333/2008. (XI.03.) Öh-nak megfelelően a Veszprémi u. 81. szám alatti üzlethelyiség bérbeadása tárgyában hozott döntésről a kérelmezőt tájékoztattuk, aki nyilatkozott, hogy a viszontajánlatunkat elfogadja. A szerződést 2008. december 23-án megkötöttük és a bérleményt 2009. január 5-én birtokba adtuk.
 
336/2008. (XI.03.) Öh-tal a Képviselő-testület a tulajdonát képező Balatonalmádi, Töltés u. 6. sz. alatti ingatlanon a Bérlő, Filep Sándor által elvégzett értéknövelő beruházások 1.420.000,-Ft értékben történő megtérítéséről döntött. A döntésnek megfelelően a Megállapodást a Bérlővel megkötöttük és az összeget 2008. december 18-án átutaltuk.
 
337/2008. (XI.03.) Öh-tal a Képviselő-testület az önkormányzat részben önállóan gazdálkodó intézményei és a Polgármesteri Hivatal munkavállalói részére 22.500 Ft/fő adómentes juttatás kifizetését biztosította a 2008. évi költségvetés gazdálkodási tartalékban szereplő adható személyi juttatások terhére. A munkavállalók részére az adómentes juttatás kifizetése megtörtént.
 
342/2008. (XI.03.) Öh-tal a Képviselő-testület úgy döntött, hogy a Balatonalmádi, Petőfi S. u. 2. szám alatti üzlethelyiség ideiglenes hasznosítása céljából bérleti szerződést köt a PSX Kft-vel. A döntésének megfelelően a társaságban történt változásokat figyelembe véve a Cégnyilvántartásban történt átvezetést követően (tulajdonos ill. ügyvezető személye) a bérleti szerződést előkészítettük aláírásra, melyről a Társaságot értesítettük. Felkértük a Társaságot, hogy a szerződéskötésre december 15-ig jelenjenek meg, de nem válaszoltak az értesítésre. Tekintettel az ingatlan várható „Egészségügyi Központ” célú hasznosítására, valamint a bérbeadással összefüggő intézkedések és a közművekkel kapcsolatos átírások időigényére a további bérbeadást nem javasoljuk.
 
352-359/2008. (XI.27.) Öh-kal a Képviselő-testület jóváhagyta az önállóan, valamint részben önállóan gazdálkodó intézményei alapító okiratának módosítását. Az alapító okiratokat az érintett intézmények vezetőinek megküldtük.
 
 
 
 
362/2008. (XI. 27.) Öh-tal a Képviselő-testület támogatta, hogy a Balatonalmádi Turisztikai Egyesülettel a KDOP/2008/2.2.1.D kódszámú pályázati felhívás szakmai és pénzügyi követelményeinek megfelelő megállapodás kerüljön kidolgozásra. A pályázat még nem került kiírásra, ezért a megállapodás kidolgozására a pályázati kiírást követően kerül sor. Jelen előterjesztésben javaslatot teszünk a határidő meghosszabbítására.
 
371/2008. (XI.27.) Öh-tal Balatonalmádi Város Önkormányzata a Balatonalmádi, I. sz. fogászati körzet feladatainak ellátására pályázatot írt ki. A pályázatot Balatonalmádi város honlapján, az Új Almádi Újságban, a Naplóban két alkalommal, valamint 2 orvosi internetes oldalon megjelentettük. A benyújtási határidőig (2009. január 12.) pályázatot nem nyújtottak be. Javaslatot teszünk a pályázati kiírás változatlan tartalommal történő megismétlésére.
 
383/2008. (XII.18.) Öh-ban foglaltaknak megfelelően a Képviselő-testület által jóváhagyott szerződéstervezetet a FIDELIO GOLD Kft-vel aláírtuk. A szerződésben szereplő feltételekről a településrendezési terv tervezőit tájékoztattuk, a tervezés ennek megfelelően folyamatban van.
 
384/2008. (XII.18.) Öh-tal a Képviselő-testület a Balatonalmádi Sporthorgász Egyesülettel a 2313/15 hrsz-ú, természetben „Horgásztanya” elnevezésű ingatlanra kötendő határozott idejű bérleti szerződés tervezetet fogadta el. A tervezetet Dr. Szenthe Zsolt ügyvéd úr részére megküldtük azzal, hogy azt szíveskedjen leegyeztetni a Balatonalmádi Sporthorgász Egyesülettel.
 
418/2008. (XII.18.) Öh-tal a Képviselő-testület elfogadta a 2009. évi munkatervét. A Gazdasági Bizottság 2009. január 20-án tartott ülésén saját munkatervének elfogadása során javaslatot tett a Képviselő-testület munkatervének módosítására is. A Képviselő-testület 2009. évi munkatervének módosítására tett határozati javaslatot jelen előterjesztés tartalmazza.
 
419/2008. (XII.18.) Öh-tal a Képviselő-testület jóváhagyta a Kelet-Balatoni Kistérség Többcélú Társulása társulási megállapodásának – a határozat mellékletét képező – módosítását. A határozatot a KBTT munkaszervezetének megküldtük.
 
420/2008. (XII.18.) Öh-tal Balatonalmádi Város Önkormányzata jóváhagyta a Kelet-Balatoni Kistérségi Többcélú Társulással a gyógytestnevelés közoktatási szakszolgálati feladat ellátására kötött megállapodást. A megállapodást a felek aláírták.
 
421/2008.(XII.18.) Öh-tal a Képviselő-testület úgy döntött, hogy szerződést köt a Magyar Vöröskereszt Veszprém Megyei Szervezetével hajléktalan személy átmeneti ellátásának biztosítására. A szerződést a felek aláírták.
 
423/2008.(XII.18.)Öh-ban foglaltaknak megfelelően a Balatonalmádi Német Kisebbségi Önkormányzattal létrejött együttműködési megállapodás módosítása aláírásra került.
 
424/2008. (XII. 18.) Öh-tal a Képviselő-testület támogatta Balatonkenese nagyközség várossá nyilvánítását. A határozatot Balatonkenese Polgármesterének továbbítottuk.
 
425/2008.(XII.18.) Öh-tal a Képviselő-testület a Balatonalmádi, Ferenczy K. u. 6/A szám alatti ingatlan értékesítésére kiírt újbóli pályázatot– beérkezett pályázat hiányában – eredménytelennek nyilvánította ésa 2008. november 05-én közzétett feltételekkel határidejét 2009. május 15-ig meghosszabbította. A pályázati felhívást az önkormányzati hirdető-táblán, az Öböl Tv-ben, az internetes honlapunkon közzétettük és a Veszprémi Naplóban a hirdetés megjelentetését megrendeltük.
 
426/2008. (XII.18.) Öh-tal a Képviselő-testület támogatta Veszeli Lajos festőművész kulturális fejlesztést célzó javaslatait. Az ADITUS pályázatíró cég megbízását a művészeti területtel kiegészítette. Felkérte a PKKK igazgatóját, hogy a „Balaton Tárlat 2009.” Jubileumi Országos Képzőművészeti Kiállítás sorozat megvalósításában működjön közre. Felkérte a Balatonalmádi turisztikai Egyesületet az „Európa Szoborpark” előkészítési munkáinak koordinálására, az infrastrukturális feltételek biztosítására. A döntésről az érintetteket értesítettük.
 
427/2008. (XII.18.) Öh.: a Veszprém-Szentkirályszabadjai repülőtér kapcsán módosított környezetvédelmi rendeletünket a KDT Környezetvédelmi, Természetvédelmi, és Vízügyi Felügyelőségnek megküldtük. A Képviselő-testületi döntés alapján kezdeményeztük a repülőtér kialakítására vonatkozó kérelem elutasítását, illetve az eljárás felfüggesztését. Az Alkotmánybírósághoz korábban benyújtott kérelmünket Dr. Dávid Gyula képviselő úr javaslatának figyelembe vételével kiegészítettük.
 
 
Balatonalmádi, 2009. január 21.
 
 
               Keszey János                                              Ujlakiné dr. Pék Éva
               polgármester                                                        jegyző              

 


1. döntési javaslat

"Turisztikai Egyesüet KDOP/2008/2.2.1D pályázat"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: napirendi kérdések
A Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

1. sz. Határozati javaslat
 
………./2009. (I.29.) Öh
 
Balatonalmádi Város Önkormányzata a 362/2008. (XI.27.) Önkormányzati határozat végrehajtásának határidejét meghosszabbítja azzal, hogy a Balatonalmádi Turisztikai Egyesülettel a KDOP/2008/2.2.1.D kódszámú pályázati felhívás szakmai és pénzügyi követelményeinek megfelelő megállapodást a pályázati kiírás megjelenését követően dolgozza ki.

 


Határidők, felelősök:

Határidő: folyamatos
Felelős: Keszey János

2. döntési javaslat

"Balatonalmádi 1. sz. fogászati körzet"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: napirendi kérdések
A Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

2. sz. Határozati javaslat
 
………../2009.(I.29.)Öh
 
Balatonalmádi Város Önkormányzata a 371/2008.(XI.28.) Önkormányzati határozattal meghirdetett, a Balatonalmádi I. sz. fogászati körzet feladatainak ellátására kiírt pályázat benyújtási határidejét – változatlan tartalom mellett – 2009. március 12-ig meghosszabbítja.

 


Határidők, felelősök:

Határidő: 2009. 03. 12.
Felelős: Keszey János

3. döntési javaslat

"KT 2009. évi munkatervének módosítása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: napirendi kérdések
A Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

3. sz. Határozati javaslat
 
………./2009. (I.29.) Öh
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 418/2008. (XII.18.) Öh-tal elfogadott 2009. évi munkatervét az alábbiak szerint módosítja:
 
-          A 2009. március 26. napjára tervezett ülés új időpontja:        2009. március 31.
 
-          A 2009. augusztus 27. napjára tervezett ülés új időpontja:     2009. szeptember 3.
 
A tervezett napirendek közül a márciusi ülés helyett a 2009. április 30-án tartandó ülésen tárgyalja a következő előterjesztéseket:
 
-          Javaslat Balatonalmádi, Rákóczi u. 43. sz. alatti telephely fejlesztési koncepciójára
      Előterjesztő: Keszey János polgármester
 
-          Javaslat közterületi zöldhulladék kezelésére
      Előterjesztő: Keszey János polgármester
 

 


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnali
Felelős: Keszey János

4. döntési javaslat

"Lejárt"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: napirendi kérdések
A Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

4. sz. Határozati javaslat
 
………/2009. (I.29.) Öh
 
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a lejárt határidejű önkormányzati   határozatok     végrehajtásáról     szóló    jelentést   -  az   előterjesztésben foglaltak  szerint     -    e l f o g a d j a.

 


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe