10. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testület
2009. január 29-i ülésére

Tárgy:   Javaslat pályázatírói és lebonyolítói feladatok ellátására
Készítette:   Zana András osztályvezető
Előterjesztő:   Keszey János polgármester
Véleményező bizottság:   Gazdasági Bizottság, Pénzügyi Bizottság

Tisztelt Képviselő-testület !
 
1. Önkormányzatunk az elmúlt 2 évben megállapodást kötött a budapesti székhelyű ADITUS Tanácsadó és Szolgáltató Zrt-vel az Európai Uniós pályázatokkal kapcsolatos tanácsadói munka elvégzésére.
E szerződés keretein belül az ADITUS Zrt. havi rendszerességgel küldött információt az önkormányzat számára releváns pályázatokról, megküldte a saját kiadásában megjelenő Uniós Értesítő című szakmai kiadványt és a Forrás Értesítő szakmai CD-t. A szerződés részeként 3, a strukturális alapokból finanszírozott programra benyújtandó pályázat ingyenes elkészítését vállalta, azzal, hogy az eredményes pályázatok után sikerdíjat számol el. Az elmúlt évek tevékenységének eredményeként számos sikeres pályázatot nyújtott be önkormányzatunk. Az erről szóló részletes tájékoztatást a Képviselő-testület november 3-i ülésére készült előterjesztés tartalmazta.
A tanácsadói tevékenységért 80.000 Ft + ÁFA havi általány díjat számolt fel. A szerződéseket 1 éves határozott időre kötöttük, az elmúlt évi szerződés 2009. január 31-én lejár.
Az ADITUS Zrt. a 2009. évi feladat ellátásra ajánlatát – az előterjesztéshez mellékelt - megbízási szerződés-tervezet formájában adta meg önkormányzatunknak
 
Tekintettel arra, hogy az ADITUS Kft. a szerződésben vállalt tanácsadói kötelezettségét teljesítette és a pályázat írásban is eredményesen kivette részét, javaslom a megbízási szerződés szerinti ajánlat elfogadását és a szerződés megkötését.
 
2. Önkormányzatunk az elmúlt két évben megállapodást kötött a balatonalmádi székhelyű „fő-KÉVE” Építőipari Fővállalkozói Kft-vel az önkormányzat beruházási, felújítási és karbantartási munkáinak teljes körű lebonyolítására és műszaki ellenőrzésére. A 60.000 Ft + ÁFA havi általány díjért a „fő-KÉVE” Kft. további térítés nélkül ellátta az 5 millió forint bruttó értékhatár alatti beruházási, felújítási és karbantartási munkák lebonyolítását az azokkal kapcsolatos döntés-előkészítés részeként elkészített költségbecslésektől a szerződéskötésen, munkaterület átadáson és műszaki átadáson keresztül a garanciális feladatok ellátásáig. A szerződésben foglalt feltételek mellett, de külön megállapodás alapján látta el a bruttó 5 millió forint értékhatár feletti, de a nemzeti közbeszerzési értékhatárt meg nem haladó beruházások lebonyolítási munkáit.
 
Az elmúlt évben végzett munkák közül meg kell említeni az Öreghegyi utca burkolatépítési munkáit, az önerős útépítéseket, a Budatava térségbeli csapadékvíz rendezést, a közterületi, óvodai és strandi játszóterek felújítását továbbá az intézményi felújítási munkákat és az útkarbantartást. A szerződést 1 éves határozott időre kötöttük, az 2009. február 28-án lejár.
A „fő-KÉVE” Kft. a szerződésben vállalt kötelezettségeit teljesítette és a külön megállapodások alapján végzett beruházási, felújítási és karbantartási munkák lebonyolítását eredményesen végezte, a szerződés meghosszabbítását mégsem javaslom.
 
Az intézményrendszerben és a Polgármesteri Hivatalban végrehajtott szervezeti és személyi változásokat követően átrendeződött az önkormányzat beruházási, felújítási és karbantartási feladatainak ellátása. A településfejlesztési és üzemeltetési osztály megalakulásával és a beruházási-felújítási feladatok ellátására rendelkezésre álló létszám megnövekedésével lehetőség kínálkozik arra, hogy a beruházások-fejlesztések lebonyolítását, a közbeszerzési eljárások lebonyolítását továbbá műszaki ellenőrzését a hivatal munkatársai végezzék el. A városgondnoksági intézmény feladatkibővítésével és létszámnövelésével megteremtődik a lehetőség az intézményi karbantartási feladatok, továbbá a közút-karbantartási és vízkár-elhárítási feladatok saját hatáskörben történő lebonyolítására.
 
Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztésben foglaltakat megvitatva döntsön a pályázati illetve lebonyolítási feladatok 2009. évi ellátásáról.
 
Balatonalmádi, 2009-01-08
 
                                                                                              T i s z t e l e t t e l :
                                                                                    
                                                                                              /: Keszey János :/
                                                                                                  polgármester


1. döntési javaslat

"Pályázatírási feladatok ellátása az ADITUS Zrt-vel"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: napirendi kérdések
A Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

1. sz. Határozati javaslat
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a pályázatfigyelési, pályázatírási feladatokat 2009. évben az ADITUS Zrt-vel megkötött megbízási szerződés alapján látja el
 
A szerződés pénzügyi fedezetét a 2009. évi költségvetés pályázati célra elkülönített felhalmozási tartalékának terhére biztosítja.

 


Határidők, felelősök:

Határidő: 2009. 02. 01.
Felelős: Keszey János

2. döntési javaslat

"A "fő-KÉVE" Kft-vel 2009. évben nem köt átalánydíjas keretszerződést"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: napirendi kérdések
A Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

2. sz. Határozati javaslat
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy az önkormányzat beruházási, felújítási munkáinak teljes körű lebonyolítását és műszaki ellenőrzését a Polgármesteri Hivatal útján, a karbantartási munkák teljes körű lebonyolítását és műszaki ellenőrzését a Balatonalmádi Városgondnokság intézmény útján látja el, szükség szerint külső szakértő (lebonyolító, műszaki ellenőr) eseti igénybevételével.
 
A „fő-KÉVE” Kft-vel 2009. évben nem köt szerződést
 
Felhatalmazza a Polgármestert, hogy a döntésről az érdekelteket tájékoztassa.

 


Határidők, felelősök:

Határidő: 2009. 02. 15.
Felelős: Keszey János

« Vissza
Vissza a főmenübe