14/2014. (II. 27.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: A KEOP-1.2.0/09-11-2011-0056 azonosító számú „Budapest komplex integrált szennyvízelvezetése” támogatott projekt (Budaörs szennyvizeinek bevezetése a fővárosi hálózatba)

1. Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete úgy dönt, hogy az alábbiak figyelembe vételével kerüljön sor az „Együttműködési Megállapodás a KEOP-1.2.0/09-11-2011-0056” azonosító számú „Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetés” támogatott projekt megvalósítására” tárgyú dokumentum kidolgozására:

  • javasoljuk, hogy a konzorcium alakítsa ki a szervezeti, működési és döntéshozatali rendjét és a konzorcium vezetője a konzorcium döntéseinek megfelelően tegye meg nyilatkozatait és intézkedéseit. A döntéseket a konzorcium tagjai – Budapest és Budaörs -50-50 %-os szavazati joggal hozzák meg,
  • a konzorcium vezetője a Főváros legyen
  • a Budaörs-i projektelem közbeszerzését a Budaörs-i közbeszerzési szabályok alapján Budaörs bonyolítsa le. Az előkészítő munkákat az ENVIRODUNA Kft, mint a projektmenedzsment feladatokat ellátó szervezet végezze,
  • a közbeszerzést követően leszerződött munkák során a budaörsi rész vonatkozásában is az ENVIRODUNA Kft lássa el a projektmenedzsment feladatokat,
  • az egyetemleges felelősség körét le kell szűkíteni azokra a tevékenységekre, melyek ellátása valóban közösen történik,
  • Budaörs kizárólag csak a támogatást megelőzően végzett, a jelen projekt keretében megvalósuló, a tagok által jóváhagyott közös előkészítő munkákhoz kapcsolódó előkészítési költségeket vállal megtéríteni, egyéb fővárosi projektekhez kapcsolódó előkészítési költségek viselésétől elzárkózik.
  • Budaörsöt csak a Budaörs területén megvalósuló, Budaörs tulajdonába kerülő létesítmények megvalósítási költségeinek önrésze terheli, ettől Budaörs nem kíván eltérni.
  • A jelen megállapodás tervezetnek nem tárgya a projekt műszaki tartalmának időbeli megosztása a 2007-2013-as és a 2014-2020-as tervezési ciklus között.

Budaörs számára azonban ez a téma is összekapcsolódik a jelen szervezeti átalakítással, mivel időbeli szétválasztás esetén a teljes Budaörs-i műszaki tartalom átcsúszik a 2014-2020-as tervezési időszakra.

Csak akkor tudjuk a jelenlegi szervezeti átalakítást támogatni, ha az időbeli szétválasztásra is megszületnek a megfelelő döntések, melyekben megjelenik Budaörs számára a garancia a Budaörs-i projektelem teljes megvalósítására a jelenlegi támogatási feltételeknél nem rosszabb feltételekkel.

  • Az Együttműködési Megállapodás csak akkor válhat érvényessé és léphet hatályba, ha létrejön a Budaörs számára is vállalható Támogatási Szerződés módosítás és megszületnek azok a visszavonhatatlan határozatok és kötelezettségvállalások, melyek a projekt időbeli szétválasztására vonatkoznak és Budaörs számára garanciát adnak a projekt eredeti műszaki tartalmának a legalább a jelenlegi hatályos támogatási aránnyal történő megvalósítására.

2.         A Képviselő-testület felkéri a Polgármestert, hogy a fentiek figyelembe vételével folytassa a tárgyalásokat Budapest Fővárossal és az „Együttműködési Megállapodás a KEOP-1.2.0/09-11-2011-0056” azonosító számú „Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetés” támogatott projekt megvalósítására” tárgyú dokumentumot újból terjessze a Képviselő-testület elé.

 

« Vissza
Vissza a főmenübe