142/2014. (V. 21.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: TÖRS Kft. társasági szerződés módosítása jogszabályi változások miatt, valamint tőke leszállítás és emelés

 

1., Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete jóváhagyja a TÖRS Kft alábbi határozatát 2014. április 29. hatályba lépéssel:
„6/2014.04.29. számú taggyűlési határozat
A Taggyűlés egyhangú határozattal elhatározza a Társaságnak a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvénnyel összhangban álló továbbműködését. Ennek megfelelően a Taggyűlés a Társaság társasági szerződését az alábbiak szerint módosítja:
A társasági szerződésből a gazdasági társaságokról szóló 2006. évi IV. törvényre (Gt.) történő hivatkozások törlésre kerülnek, és ezzel egyidejűleg beillesztésre kerülnek a Ptk-ra történő hivatkozások. A módosított hivatkozásokat a jelen határozathoz mellékelt társasági szerződés változáskövetővel tartalmazza minden egyéb módosítással egyidejűleg.
A társasági szerződés 6.§ (4) bekezdése az alábbiak szerint módosul:
„Amennyiben a tag jelen paragrafus 2-5. pontjaiban foglalt befizetési (szolgáltatási) kötelezettségeinek határidőben nem tesz eleget, úgy a Ptk. 3:98. § rendelkezéseit kell alkalmazni.
A befizetési késedelem esetén követendő eljárásra és a tagsági jogviszony ezen okból történő megszűnésére a Ptk. 3:98. §-ában foglaltakat kell megfelelően alkalmazni.”
A társasági szerződés 6.§ (4) bekezdése annak második mondata után kiegészítésre kerül az alábbi mondattal:
„Pótbefizetés évente legfeljebb egy alkalommal rendelhető el.”
Törlésre kerül a társasági szerződés 6.§ (9) bekezdése.
A társasági szerződés 7.§ (1) bekezdésének első mondata az alábbiak szerint módosul:
„A tagok törzsbetéthez kapcsolódó tagsági jogait és kötelezettségeit, a társaság vagyonából őket megillető hányadot az üzletrész testesíti meg.”
A társasági szerződés 7. § (6) bekezdése az alábbiak szerint módosul:
„Felek megállapodnak abban, hogy az üzletrész csak átruházás, a jogi személy tag szétválása folytán az üzletrésze tekintetében bekövetkezett jogutódlás, öröklés, a házastársi közös vagyon megosztása és új jogosult hiányában a tag jogutód nélküli megszűnése esetén osztható fel. Az egyes törzsbetétek nagysága az üzletrész felosztása esetén sem csökkenhet a törvényi minimum alá.”
A társasági szerződés 11. § A) pontjának 3. albekezdése az alábbiak szerint módosul:
„A taggyűlést szükség szerint kell összehívni, de évente a mérleget megállapító és a nyereséget felosztó taggyűlést meg kell tartani. (Az ügyvezető haladéktalanul köteles a szükséges intézkedések megtétele céljából összehívni a taggyűlést, ha tudomására jut, hogy
-          a Társaság saját tőkéje veszteség folytán a törzstőke felére csökkent, vagy
-          a Társaság saját tőkéje a törzstőke törvényben meghatározott minimális összege alá csökkent, vagy
-          a Társaságot fizetésképtelenség fenyegeti, vagy fizetéseit megszüntette, illetve
-          ha a Társaság vagyona a tatozásait nem fedezi.)”
A társasági szerződés 11. § A) pontjának 5. albekezdésének utolsó mondata az alábbiak szerint módosul:
„A megismételt taggyűlés összehívására utalni kell minden esetben az eredeti taggyűlési meghívóban, amelyet az eredeti taggyűlési időpontot követő legalább három és legfeljebb tizenöt „napon belüli időpontra kell összehívni.”
A társasági szerződés 11. § A) pontjának 6. albekezdésének e) pontja az alábbiak szerint módosul:
„Ptk. 3:176 - 3:177. §-aiban meghatározott esetekben rendelkezés az üzletrészről”
A taggyűlés elfogadja a Társaság jelen határozathoz mellékelt társasági szerződését, amely a módosításokat változáskövetővel tartalmazza.
A jelen határozat (és így a Társasági Szerződés módosításai) Budaörs Város tag képviselő testületének jóváhagyó határozatával hatályosul.”
 
2., Budaörs Város Önkormányzat Képviselő Testülete jóváhagyja a TÖRS Kft alábbi határozatait 2014. április 29. hatályba lépéssel:
„9/2014.04.29. számú taggyűlési határozat
A Taggyűlés úgy határoz, hogy a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (Ptk.) 3:202. §-a alapján a Társaság 3.000.000,- Ft összegű törzstőkéjét leszállítja 2.026.000,- Ft összeggel 974.000 Ft-ra. A törzstőke leszállítására tőkekivonás céljából kerül sor.
A leszállított törzstőke nagysága 974.000,- Ft.
A törzstőke leszállítása a Társaság tagjait törzsbetéteik arányában érinti. Ennek megfelelően a Társaság tagjainak törzsbetétei a tőkeleszállítást követően az alábbiak szerint alakulnak: (a) Budaörs Város Önkormányzata: 497.000,- Ft; (ii) Törökbálint Város Önkormányzata 477.000,- Ft.
A jegyzett tőke leszállításával egyidejűleg a jegyzett tőke leszállításával arányosan tőketartalék-kivonásra is sor kerül.
Ennek megfelelően a tőkeleszállítással kivont törzstőke a tagokat – törzsbetéteik arányában – az alábbiak szerint illeti meg: (i) Budaörs Város Önkormányzata: 1.033.000,- Ft, (ii) Törökbálint Város Önkormányzata 993.000,- Ft.
A tőkeleszállítás eredményeképpen a Társaság tőketartalékának összege 28.842.000,- Ft-ra csökken. A leszállítás eredményeképpen kivont 60.000.000,- Ft. összegű tőketartalék a tagokat – törzsbetéteik arányában – az alábbiak szerint illeti meg: (i) Budaörs Város Önkormányzata: 30.600.000,- Ft., (ii) Törökbálint Város Önkormányzata 29.400.000,- Ft.
A tőkekivonás végrehajtására a tőkeleszállítás bejegyzéstől számított 30 napon belül kerül sor. A tőkeleszállítás eredményeképpen kivont tőkeelemek tagok részére történő kiadása az alábbiak szerint történik meg.
A Budaörs Város Önkormányzata részére kiadandó összesen 31.633.000,- Ft. összegből 30.600.000,- Ft összeg kiadására befektetett pénzügyi eszköz kiadásával kerül sor, amelynek eredményeképpen Budaörs Város Önkormányzata megszerzi a Társaságnak a TÖRSVÍZ Csatornamű Üzemeltető és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaságban fennálló 51%-os üzletrészét. Ezen túl 1.033.000,- Ft pénzeszközben kerül kiadásra, melyet a Társaság átutalással teljesít Budaörs Város Önkormányzata részére.
A Törökbálint Város Önkormányzata részére kiadandó összesen 30.393.000,- Ft pénzeszközben kerül kiadásra, melyet a Társaság átutalással teljesíti Törökbálint Város Önkormányzata részére.
A tőkeleszállítás összegének és fedezetének meghatározására a Társaság 2013. december 31.-re vonatkozó éves beszámolója alapján került sor.
A jelen taggyűlési határozat hatályba lépésének feltétele az, hogy a TÖRSVÍZ Csatornamű Üzemeltető és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság taggyűlése a fent megjelölt üzletrész Budaörs Város Önkormányzata által történő megszerzéséhez hozzájáruljon, és a megszerzésre, valamint annak módjára vonatkozó egyetértését kifejezze.
10/2014.04.29. sz. taggyűlési határozat
A Taggyűlés úgy határoz, hogy annak érdekében, hogy a Társaság megfeleljen a Ptk. 3:161. § (4) bekezdésben meghatározott tőkekövetelménynek, valamint a Ptk. 3:202.§ (4) bekezdésében foglalt előírásnak, figyelemmel a 9/2014.04.29. sz. taggyűlési határozattal elhatározott tőkeleszállításra, a Társaság törzstőkéjét 2.026.000,- Ft összeggel felemeli. A Társaság így felemelt törzstőkéje 3.000.000 Ft.
A törzstőke emelésére a Társaság törzstőkén felüli vagyonából, a tőketartalékból kerül sor. A Társaság 2013. december 31-i éves mérlege alapján a Társaság vagyona a tőkeemelésre a 9/2014.04.29. sz. taggyűlési határozattal elhatározott tőkekivonásra is figyelemmel, megfelelő fedezetet nyújt.
A tőkeemelés eredményeképpen a Társaság tagjainak törzsbetétei az alábbiak szerint alakulnak: (i) Budaörs Város Önkormányzata: 1.560.000,- Ft, (ii) Törökbálint Város Önkormányzata 1.470.000,- Ft.
A jelen taggyűlési határozat hatályba lépésének feltétele a fenti 9/2014.04.29. sz. taggyűlési határozat hatályba lépése. „
 

 

« Vissza
Vissza a főmenübe