207/2014. (VI. 18.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Javaslat kidolgozása a termő nyárfák repítő szőrökkel fedett termése által Budaörs Város közterületén okozott szennyezés megoldására

1. Budaörs Város Képviselő-testülete felkéri a Polgármestert, hogy a termő nyárfák repítő szőrökkel fedett termése által Budaörs Város közterületén okozott szennyezés megoldására vonatkozó – állapotfelmérést és cselekvési tervet magába foglaló - javaslat kidolgozásáról gondoskodjon.
 
2. Budaörs Város Képviselő-testülete felkéri a Polgármestert, hogy az 1. pont szerinti állapotfelmérés során gondoskodjon Budaörs Város közterületein és Önkormányzati tulajdonú ingatlanain a termő nyárfák listaszerű felméréséről, melynek tartalmaznia kell a fák pontos elhelyezkedését, darabszámát, egészségi állapotát, az egyedekre jellemző adatokat (fafaj neve, törzs- és korona átmérője, magassága, a gyökér-, törzs-, korona állapota, ápoltsága, stb.).
 
3. Budaörs Város Képviselő-testülete felkéri a Polgármestert, hogy a 2. pont szerinti állapotfelmérés eredményei alapján cselekvési terv elkészítéséről gondoskodjon, melynek tartalmaznia kell a megvalósításához (esetlegesen fák cseréje, pótlása, növényvédelmi vizsgálatok elvégzése, elhalt ágak eltávolítása, egyéb kezelések stb.) és a fenntartási feladatokhoz szükséges pénzügyi források kalkulációját, valamint a lakossággal történő együttműködés (közvélemény megismerése, lakossági tájékoztatás) módját.

« Vissza
Vissza a főmenübe