310/2014. (IX. 24.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Döntés a Budaörsi Városmarketing Korlátolt Felelősségű Társaság jogutód nélküli megszűnéséről

1. Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Bizottság és a Pénzügyi Ellenőrző Bizottság javaslata alapján a Budaörsi Városmarketing Kft. alapítói határozatát az alábbi tartalommal jóváhagyja, egyúttal felhatalmazza Wittinghoff Tamás polgármestert az alapítói határozat aláírására:
„ALAPÍTÓI HATÁROZAT
amelyet a Budaörsi Városmarketing Korlátolt Felelősségű Társaság alapítója,
Budaörs Város Önkormányzat
(székhelye: 2040 Budaörs, Szabadság út 134.,
képviseli: Wittinghoff Tamás polgármester)
a gazdasági társaságokról szóló 2006. évi IV. tv. (Gt.) rendelkezései szerint
– taggyűlés tartása nélkül – a mai napon hozott.
 
Az alapító elhatározza a jogutód nélküli megszüntetésre irányuló végelszámolási eljárás megindítását, annak kezdő időpontjául 2014. október 1. napját tűzi ki, a társaság végelszámolójául Egri Pétert jelöli ki, aki feladatát ingyenesen látja el.
2. Alapító kötelezi a végelszámolót a végelszámolási eljárásnak a 2006. évi V. tv. szerinti lefolytatására, a Ctv. 98. §-ban foglalt kötelezettségének teljesítésére.
3. Alapító az Alapító okiratot az alábbiak szerint módosítja:
3.1. Az Alapító okirat 1.1. pontja helyébe lép: A társaság cégneve: Budaörsi Városmarketing Korlátolt Felelősségű Társaság „végelszámolás alatt”. A társaság rövidített cégneve: Budaörsi Városmarketing Kft. „v.a.”
3.2. Az Alapító okirat 11. pontja címe: Végelszámolóra, míg tartalma az alábbiak szerint módosul: A társaság végelszámolója:
 Név:          Egri Péter
Anyja születési neve: Révész Györgyike
Születési hely, idő: Budapest, 1948.08.22.
Lakcíme:1025 Budapest, Szépvölgyi út 217.
A végelszámoló megbízatás
a) határozott időre
b) határozatlan időre szól.
A megbízatás kezdő időpontja: 2014. október 1.
A megbízás lejárta:    
4.3. A társasági szerződés 13. pontja helyébe lép:
Önálló cégjegyzésre jogosult Egri Péter végelszámoló.
Az Alapító okirat egyéb, jelen módosítással nem érintett rendelkezései változatlanok.
Az alapító megbízza a Domé Ügyvédi Irodát (ügyintéző: dr. Domé Judit ügyvéd; székhely: 1016 Budapest, Zsolt u. 6/a. 4/3..; tel.: 06-1-201-5529, mobiltelefon száma: 06-20-3795212, fax: 06-1-225-3451; e-mail cím: dome.judit59@gmail.com), hogy a jelen alapítói határozatban foglalt változások alapján készítse el az alapító okirat egységes szerkezetű változatát, és azt ellenjegyzésével lássa el, és a Budaörsi Városmarketing Kft. jogutód nélküli megszűnésének és a végelszámolási eljárás megindításának a cégjegyzéken történő átvezetése érdekében a Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága előtt nevében és helyette eljárjon.”
2.
Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete úgy dönt, hogy a Budaörsi Városmarketing Kft. törölt adószámának helyreállításával kapcsolatos eljárásokban történő közreműködésre, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal előtti eljárásra a Budaörsi Városmarketing Kft. végelszámolóját felhatalmazza.
3.
Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete úgy dönt, hogy a Budaörsi Városmarketing Kft. végelszámolója a Ctv. 98.§ (5) bekezdése alapján biztosított, a cégbíróság törvényességi felügyeleti eljárását kérelemre történő kezdeményezésének jogát ne gyakorolja.
4.
Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete úgy dönt, hogy a Budaörsi Városmarketing Kft. végelszámolója a Ctv. 98.§ (6) bekezdése alapján biztosított kérelmezési lehetőségét a cégbíróság felé ne gyakorolja.
5.
Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete úgy dönt, hogy a Budaörsi Városmarketing Kft. jogutód nélküli megszűnésének és végelszámolási eljárásának költségeit - a változás bejegyzési eljárás 15.000-Ft illetékét és 3.000-Ft összegű közzétételi költségtérítését, továbbá 15.000-Ft összegben a KIM végelszámolói hirdetmény közzétételi költségtérítését és bruttó 63.500-Ft ügyvédi megbízási díjat- mindösszesen 93.500-Ft-ot Budaörs Város Önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló 2/2014. (III.03.) önkormányzati rendelete 4/B. sz. melléklete Önkormányzat kiadásai/Működési kiadások/Dologi kiadások/Igazgatási feladatok elemi előirányzati szinten, szervezeti egységenként 16. Pervesztesség esetén fizetendő kártérítés és perköltségek sorról biztosítja.
6.
Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete úgy dönt, hogy a Budaörsi Városmarketing Kft. végelszámolási eljárásának részeként az elmulasztott könyvvezetés, adóbevallások, év végi beszámolók teljes pótlására, és a végelszámolás során felmerülő nyitó mérleg, a hitelezői követelésekkel kapcsolatos korrigált mérleg, a hitelezői igények kielégítése után a zárómérleg és a vagyonfelosztási javaslat elkészítésére, a szükséges könyvvizsgálói feladatok ellátására és az ezek közzétételéhez szükséges munkadíjakra, díjakra és költségekre, továbbá az adószám törléséhez kapcsolódóan fellépő bírság megfizetésére -a mellékelt könyvelői-könyvvizsgálói árajánlatok alapul vételével- 1.016e-Ft-ot Budaörs Város Önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló 2/2014. (III.03.) önkormányzati rendelete 3 sz. melléklete Önkormányzat tervezett kiadásai jogcímenként I.5.5. Általános tartalék sorról biztosít.
 

« Vissza
Vissza a főmenübe