28/2013. (II. 27.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Budaörs, Budapesti úton és Szabadság úton lévő 109/3, 109/4, 109/1 és 10321 hrsz-ú állami tulajdonú ingatlanok térítésmentes önkormányzati tulajdonba vétele

1.) Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete úgy dönt, hogy az Önkormányzat kérelmezi a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központnál a Magyar Állam 1/1 arányú tulajdonát képező és a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ 1/1 arányú vagyonkezelésében lévő 109/1, 109/3, 109/4 és 10321 helyrajzi számú ingatlanok ingyenes önkormányzati tulajdonba adását a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 2. pontja szerinti településüzemeltetés, helyi közutak és tartozékainak, valamint egyéb közterületek kialakítása és fenntartása, mint önkormányzati feladat ellátása érdekében, út, egyéb közterület, illetve parkolás biztosítása céljára, az 1. számú főút országos közúti hálózatból történő kivonásával egyidejűleg. Az Önkormányzat vállalja a tulajdonba adás érdekében felmerülő költségek megtérítését.
 
2.) Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert az ingyenes tulajdonba adással kapcsolatos eljárás során szükséges egyes jognyilatkozatok megtételére.
 
3.) Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete tudomásul veszi az előterjesztéshez mellékelt hatásvizsgálatban részletezett, az átvétellel kapcsolatos és az azt követően felmerült költségeket.

« Vissza
Vissza a főmenübe