108/2013. (IV. 10.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: TAO támogatással összefüggő fejlesztési elképzelések

I. TAO pályázatok:
 
Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete úgy dönt, hogy a városban az alábbi helyszínekre benyújtandó pályázatokat támogatja:
 
    1. Az ARAMIS-BDSE által az Illyés Gyula Gimnázium udvarán (Hrsz: 8457) megvalósítandó (könnyűszerkezetes) tornacsarnok és kiszolgáló létesítményei megvalósítását.
a.) Az 510 MFt összegű fejlesztési költség 30 %-os önerejét 153 MFt-ot a III. javaslat szerint biztosítja.
b.) A terület ilyen tárgyú fejlesztéséhez tulajdonosi hozzájárulást ad.
c.)   A nyertes pályázat esetén a területre biztosítja, tűri a Magyar Állam 15 évre szóló jelzálogjogát.
 
    1. A BSC által megvalósítani kívánt, az Árok utcai sportlétesítmény területén tervezett nagyméretű átalakítást
a.) A 2012. évben az Árok utcai létesítményre (4175/3 Hrsz) benyújtott pályafejlesztési program megvalósításához szükséges (a komplexum déli területén) 34 MFt önerőt a III. javaslat szerint biztosítja.
Az ide épülő műfüves pályához azzal a feltétellel járul hozzá az Önkormányzat, illetve a 34 MFt önerőt akkor biztosítja, amennyiben 2014. január 31-ig, a BSC aláírt kiviteli szerződéssel rendelkezik a területre. Ennek oka, hogy ne évek múlva legyen pálya, hanem, amennyiben ilyen módon nem jöhet létre, akkor ez a jövő évi MLSZ pályaépítési programjában megvalósulhasson.
 
b.) Az Árok utcai létesítmény pálya és épületfejlesztési programjához szükséges 180 MFt-os önerőt a III. javaslat szerint biztosítja.
c.) A terület tervekben szereplő fejlesztéséhez tulajdonosi hozzájárulását adja.
d.) A pályázatnyertesség esetén 15 éves jelzálogjogot biztosít a Magyar Állam javára a 4125/3 Hrsz területre.
e.) A telekosztásra vonatkozó eljárást az Önkormányzat megszünteti.
f.) A Képviselő-testület a 185/2012. (V.23.) ÖKT. sz. határozatát visszavonja.
 
 
II. MLSZ pályaépítési program pályázatai:
 
Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete úgy dönt, hogy az alábbi területek sportcélú fejlesztését az MLSZ pályaépítési programjában támogatja:
 
1.)      a.)      Az Illyés Gyula Gimnázium udvarán (Hrsz: 8457) kisméretű műfüves   grundpálya kialakítását.
          b.)      A fejlesztés bekerülési költsége 15.8 M Ft, amelynek 30 %-os önrészét, valamint az előkészítés költségét 7 M Ft-ot a III. javaslat szerint biztosítja
          c.)      A fejlesztést a BDSE-vel való szakmai együttműködésben valósítja meg.
          d.)      A terület fejlesztéséhez a tulajdonosi hozzájárulását megadja.
          e.)      A kialakított pálya sportcélú felhasználását legalább 15 évig biztosítja.
 
2.)      A Kamaraerdő, Kolozsvári u. – Hosszúréti patak közti, 4007/3 Hrsz-ú területen 40 x 60-as műfüves félpálya kialakítását.
          a.)      A 65 MFt-os bekerülési költségű fejlesztés 30 % önerejét, valamint az előkészítés költségét 24 MFt-ot az Önkormányzat biztosítja a III. javaslat szerint
          b.)      A (4007/3 Hrsz) fejlesztéssel érintett területre a pályázandó célhoz szükséges tulajdonosi hozzájárulást megadja, ezzel egyidőben elindítja a terület átminősítését.
          c.)      A fejlesztést a LIVER SC-vel való szakmai együttműködésben valósul meg, az együttműködéshez az Önkormányzat hozzájárulását adja.
          d.)      A pályázat segítségével kialakult pálya legalább 15 éves sportcélú felhasználását biztosítja.
 
3.)      a.)      A Bleyer Jakab Általános Iskola udvarán (Hrsz: 1036/66) kisméretű műfüves grundpálya kialakítását.
          b.)      A fejlesztés bekerülési költsége 15.8 MFt, amelynek 30 %-os önrészét, valamint az előkészítés költségét 7 MFt-ot az Önkormányzat a III. javaslat szerint biztosítja.
c.) A fejlesztés a LIVER SC-vel való szakmai együttműködésben valósul meg.
A pálya üzemeltetését a Bleyer Jakab Általános iskola végzi.
          d.)      A terület fejlesztéséhez a tulajdonosi hozzájárulását megadja.
          e.)      A kialakított pálya sportcélú felhasználását legalább 15 évig biztosítja.
 
III. Forrás biztosítás
 
Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete az I. és II. határozati javaslatban szereplő sportcélú fejlesztésekhez a forrás biztosításáról az alábbiak szerint dönt:
1.) A 2013 évben megvalósuló fejlesztésekhez 2013 évi költségvetéséről szóló 11/2013. (III. 11.) ÖKT rendelete 4. melléklet II. Felhalmozási költségvetés kiadásai 4. Céltartalék 9. Focipálya építések önereje céltartalék soráról 50 MFt összeget, a 2013 évi költségvetéséről szóló 11/2013. (III. 11.) ÖKT rendelete 4. melléklet I. Működési költségvetés kiadásai 5. Általános tartalék soráról 50 MFt összeget, mindösszesen 100 MFt összeget a TAO pályázatok és MLSZ pályaépítési program megvalósítására biztosít.
A 2014 évben megvalósuló fejlesztésekhez 305 MFt összeget a 2014 évi költségvetésben biztosít.
 
IV. 
Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testület elvi támogatását adja a Liver SC utánpótlás sportközpontjának létrehozásához. Ezért az Önkormányzat úgy dönt, hogy a Hosszúréti patak mellett található 4007/2, 4007/3 , 4007/5 hrsz-ú területet 20 év időtartamra használatba és kezelésbe adja a Liver SC számára, hogy azon az utánpótlás centrum megvalósulhasson. A részletes használati megállapodást a Képviselő-testület soron következő ülésén fogadja el.
 
V.
Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testület úgy dönt, hogy Budaörs Város Önkormányzata szerezzen 10 % tulajdonrészt a BSC 1924 Kft-ben, a szükséges dokumentumok (társasági/szindikátusi szerződés, felügyelő bizottság megalakítása, stb.) a hivatal és a BSC egyeztetését követően a következő testületi ülésre kerüljenek beterjesztésre, és maga az elvi döntés ezek elfogadásával válik véglegessé.
 

« Vissza
Vissza a főmenübe