126/2013. (IV. 26.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Budaörs Többcélú Kistérség Társulással kapcsolatos döntések

1.) Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete Budaörs Kistérség Többcélú Társulásának tagja kíván maradni és a Társulási Megállapodását 10. számú módosítását, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény rendelkezéseinek megfelelően, a melléklet szerinti egységes szerkezetbe foglalt tartalommal, 2013. július 1-i hatállyal jóváhagyja.
 
2.) Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete úgy dönt, hogy abban az esetben, amennyiben a társulásban részt vevő képviselő-testületek nem hagyják jóvá Budaörs Kistérség Többcélú Társulás társulási megállapodás 10. számú módosítását, valamint a Polgármesterek tanácsa 2013. 05. 02. napjáig nem ül össze vagy nem a határozati javaslatnak (BTT Polgármesterek Tanácsa számára) megfelelő döntést hozza:
 
a.) Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete Pusztazámor Község Önkormányzat Képviselő-testületével, Sóskút Község Önkormányzat Képviselő-testületével, és mindazon településekkel, amelyek a szolgáltatást igénybe kívánják venni létrehoz a mellékelt társulási megállapodásnak megfelelően egy társulást 2013. 04. 30. napjával, azzal a módosítással, hogy a társulás neve: Esély Szociális Társulás, valamint a Társulási Megállapodás 8. pont 2. mondat kiegészül:………..fenntartásában működteti 2013. 07. 01-jétől.
 
b.) Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete a Szociális és Gyermekjóléti Központ fenntartói jogát a Polgármesterek Tanácsa döntése alapján átveszi és a fenntartói jogot 2013. 07. 01. napjától az Esély Szociális Társulásnak átadja.
 
c.) Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete felkéri a Polgármestert, hogy az Esély Szociális Társulás törzskönyvi nyilvántartásba vételével és a Szociális és Gyermekjóléti Központ működési engedélyével kapcsolatos intézkedéseket tegye meg.
 
d.) Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete felhatalmazza a Polgármestert, hogy az állami támogatással kapcsolatos 2013. 05. 02. napjáig az adatszolgáltatás teljesítése iránt intézkedjen azon települések tekintetében, amelyek a Szociális és Gyermekjóléti Központ útján látják el szociális feladataikat. Az állami támogatással kapcsolatos adatszolgáltatás teljesítésének feltétele a szolgáltatást igénybe vevő önkormányzatok képviselő-testületének döntése.
 
3. Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete úgy dönt, hogy abban az esetben, amennyiben a társulásban részt vevő képviselő-testületek nem hagyják jóvá Budaörs Kistérség Többcélú Társulás társulási megállapodás 10. számú módosítását:
 
a.) Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete Pusztazámor Község Önkormányzat Képviselő-testületével, Sóskút Község Önkormányzat Képviselő-testületével és mindazon településekkel, amelyek a szolgáltatást igénybe kívánják venni létrehoz a mellékelt társulási megállapodásnak megfelelően egy társulást 2013. 04. 30. napjával, azzal a módosítással, hogy a társulás neve: Esély Szociális Társulás
b.) Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete javasolja a BTT Polgármesterek Tanácsa részére, hogy a 13/2013. (IV. 12.) sz. határozat 4.) pontját az alábbiak szerint módosítsa:
„4.) A BTT Polgármesterek Tanácsa úgy dönt, hogy a BTT Szociális és Gyermekjóléti Központ fenntartói jogát 2013. 07. 01-jétől az Esély Szociális Társulásnak adja át. „
 
Határidő: folyamatos
Felelős: Polgármester
A végrehajtást végzi: Szociális és Egészségügyi Iroda, Pénzügyi Iroda

« Vissza
Vissza a főmenübe