147/2013. (V. 15.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: A 2013. évi német nemzetiségi keret felosztása

1.       Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a német nemzetiségi oktatást, nevelést ellátó óvodák és iskolák támogatására Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének a 2013. évi költségvetéséről szóló 11/2013. (III. 11.) ÖKT rendelet (továbbiakban: költségvetési rendelet) 4. sz. melléklet 6. Céltartalék 26. A német nemzetiségi oktatás, nevelés (óvodák, iskolák, Mindszenty) támogatása soron szereplő 12 400 eFt összeget felszabadítja.
2.       Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Német nemzetiségi oktatás, nevelés (óvodák, iskolák, Mindszenty) támogatása keret felosztását az alábbi intézmények részére, a BNNÖ által elfogadott keretösszeggel jóváhagyja:
 
intézmény
összeg
e Ft
1. sz. Általános Iskola
3 226
Bleyer Jakab Német Nemzetiségi Általános Iskola
2 946
Mindszenty József Római Katolikus Általános Iskola
2 861
Csicsergő Óvoda
939
Vackor Óvoda
180
Csillagfürt Óvoda
320
Zippel-Zappel Német Nemzetiségi Óvoda
824
összesen
11 296
 
3.       Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testület felkéri a polgármestert, a Német nemzetiségi oktatás, nevelés (óvodák, iskolák, Mindszenty) támogatása keretből az 1. számú Általános Iskola részére elfogadott támogatásból a nemzetiségi pedagógusok továbbképzésére és jutalmazására 611 eFt támogatás átadására, valamint a Bleyer Jakab Német Nemzetiségi Általános Iskola részére elfogadott támogatásból a nemzetiségi pedagógusok jutalmazására 381 eFt támogatás, Klebelsberg Intézményfenntartó Központ részére történő átadásához szükséges intézkedés megtételére.
 
4.               Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testület az iskolákat érintő, a mellékelt BNNÖ határozatban foglalt további 5 180 eFt támogatást a céltartalékból az önkormányzat által működtetett intézmények dologi kiadásaira csoportosítja át, a következők szerint:
1. számú Általános Iskola                                   2 615 eFt
Bleyer Jakab Német Nemzetiségi Általános Iskola     2 565 eFt.
 
5.               Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testület jóváhagyja, hogy a Német nemzetiségi oktatás, nevelés (óvodák, iskolák, Mindszenty) támogatása keretből a nemzetiségi nevelésben résztvevő óvodák BNNÖ által elfogadott 2 263 e Ft összegű támogatás átadását és felkéri a polgármester a támogatási szerződések megkötésére.
 
6.               Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testület jóváhagyja a Német nemzetiségi oktatás, nevelés (óvodák, iskolák, Mindszenty) támogatása keretből a Mindszenty József Római Katolikus Általános Iskola részére a BNNÖ által elfogadott 2 861 eFt összegű támogatás átadását és felkéri a polgármestert a támogatási szerződés megkötésére.
 
7.               Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete jóváhagyja a Német nemzetiségi oktatás, nevelés (óvodák, iskolák, Mindszenty) támogatása keretből a BNNÖ részére a Tavaszi Ifjúsági Német Nemzetiségi Napok rendezvényre és jutalomkirándulásra a BNNÖ által elfogadott 1 104 eFt összegű támogatás átadását és felkéri a polgármestert a támogatási szerződés megkötésére.
 
8.               Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felkéri a Polgármestert, hogy az előirányzatok közötti átcsoportosításról a költségvetés soron következő módosításakor intézkedjék.
 
Határidő:                   azonnal
Felelős:                     Polgármester
A végrehajtást végzi: Kabinet Iroda, Köznevelési és Közművelődési Csoport
                                 Pénzügyi Iroda
 

« Vissza
Vissza a főmenübe