223/2013. (VI. 19.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Budaörsi Városfejlesztő Kft. geotermikus energiahasznosítási javaslatáról szóló 362/2012.(IX.26.) ÖKT. sz. határozat módosítása (Budaörsi termálkút vízjogi engedély módosításához szükséges tervezési feladatok ellátása)

1. Budaörs Város Önkormányzat a Képviselő-testülete úgy dönt, hogy a 362/2012.(IX. 26). számú határozatát az alábbiak szerint módosítja:
 
1. Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete a Budaörsi Városfejlesztő Kft. által, a K-11 jelű termálkútból kitermelhető termálvíz hasznosítására készített „Geotermikus energiahasznosítás Budaörsön” elnevezésű előzetes projekt koncepcióban foglalt javaslatot, mely szerint a termálkútból kitermelhető geotermikus energia a Budaörsi Uszoda és Sportcsarnok, valamint az 1. számú Általános Iskola víz és hő ellátásának hasznosítására kerüljön felhasználásra, elviekben elfogadja, azzal hogy a Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Bizottság rendkívüli ülésén az előterjesztést részletesen megtárgyalja.
 
2. Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete felkéri a Budaörsi Városfejlesztő Kft-t, az alábbiak elkészítésére:
 
·             előzetes vizsgálati dokumentáció, amelynek része a kutak hidrogeológiai vizsgálata, a vízkivétel, illetve a visszasajtolás, a két kút egymásra, illetve a környezetükben lévő más kutak szempontjából,
·             a K-11 kat. számú, és a B-6 jelű kút műszeres vizsgálat, és
·             üzempróba végzése a K-11 kat. számú kútnál.
 
3. Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete, a K-11 kat. számú termálkút üzemeltetési engedélyének módosításához szükséges előzetes vizsgálati dokumentáció elkészítéséhez, a kutak műszeres vizsgálatához, valamint az üzempróba elvégzéséhez, Budaörs Város Önkormányzat 2013. évi költségvetéséről szóló, 11/2013.(III.11.) önkormányzati rendelet 4. számú melléklet II. Felhalmozási költségvetés kiadásai 4. Céltartalék 27. KEOP-2012-5.5.0/A Épületenergetikai fejlesztések és közvilágítás energiatakarékos átalakítása soráról 5.715eFt-ot felszabadít, és átcsoportosít a 4/A. számú melléklet 24. megvalósíthatósági tanulmány készítése sorára.
 
4. Budaörs Város Önkormányzat Képviselő – testülete felkéri a polgármestert, hogy az előirányzat átvezetéséről a következő költségvetési rendelet módosítása során intézkedjen
 
 
Felelős:                       Polgármester
Végrehajtást végzi:     Műszaki Ügyosztály
Határidő:                     folyamatos
 

« Vissza
Vissza a főmenübe