300/2013. (VII. 23.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Hulladékgazdálkodás fejlesztése

1. Budaörs Város Önkormányzat a Képviselő-testülete úgy dönt, hogy a jelen előterjesztés mellékletét képező „Szelektív hulladékgyűjtési rendszer fejlesztése Budaörsön” tárgyú pályázati dokumentáció alapján, annak benyújtásával
 
-       Budaörs Város Önkormányzata a NKEK Nemzeti Környezetvédelmi és Energia Központ Nonprofit Kft., mint közreműködő szervezet kezelésében megjelent KEOP-1.1.1/C/13 kódszámú „Települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszerek eszközparkjának fejlesztése, informatikai korszerűsítése” című pályázaton indul. A pályázati felhívásban közölt feltételeket ismeri és elfogadja.
 
-       A tervezett beruházás az alábbi budaörsi helyszíneken és beruházási költségekkel valósuljon meg:
-      2040 Budaörs, Hrsz 7289/16; 7289/17; 7289/18
 
-      nettó 259 MFt tervezett beruházási költséggel, ezen belül 13 MFt önerővel, valamint 102 MFt pályázaton kívüli ráfordítással.
 
-      A KEOP forrásból nyújtott támogatás elnyerése esetén az önkormányzati önrész összege az Önkormányzat 2013. évi költségvetésében biztosított. Ezen felül a pályázaton kívüli ráfordítás is a költségvetésben biztosított.
 
-      Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testülete jóváhagyja, hogy a Polgármester a pályázatot benyújtotta az önkormányzat nevében és felhatalmazza a Polgármestert a szükséges nyilatkozatok, valamint a pályázati támogatás elnyerése esetén a Támogató Okirat - a Képviselő-testület döntésének megfelelően történő - aláírására.
 
2.) Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testülete az NKEK Nemzeti Környezetvédelmi és Energia Központ Nonprofit Kft., mint közreműködő szervezet kezelésében megjelent KEOP-1.1.1/C/13 kódszámú „Települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszerek eszközparkjának fejlesztése, informatikai korszerűsítése” című pályázati dokumentációjának részeként nevesített Megvalósíthatósági Tanulmánnyal kapcsolatosan kijelenti, hogy a jelen előterjesztés mellékletének részeként benyújtott Megvalósíthatósági Tanulmányban szereplő üzemeltetési koncepció alátámasztásához nyújtott információk és feltüntetett adatok a valóságnak megfelelnek, az ott bemutatott üzemeltetési koncepciót a Képviselő Testület ismeri.
 
3.) Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Hrsz 7289/16; 7289/17 és 7289/18 ingatlanokat együttesen, bérleti szerződés keretében a BTG Kft használatába kívánja adni telephely céljára, azzal, hogy ott a jelen előterjesztés melléklete szerinti pályázati anyagban tervezett feladat kerüljön megvalósításra. Az ezen területen megvalósuló létesítményeket, illetve a pályázati projekt keretében beszerzendő gépeket, berendezéseket, gyűjtőedényeket, járműveket is bérleti szerződés keretében adja a BTG kft használatába, azzal, hogy azokat a BTG Kft, mint az önkormányzat 100%-os tulajdonában lévő társaság, üzemeltesse.
 
A terület bérleti díja 500 000 .- Ft/év legyen. A berendezések, gépek, járművek, gyűjtőedények bérleti díja úgy kerüljön meghatározásra, hogy az fedezze ezek pótlási, felújítási költségeit.
Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testülete felhatalmazza a Polgármestert az erre vonatkozó szerződés elkészítésére és aláírására.
 
4.) Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testülete „in Haus” beszerzés keretében a BTG Kft-t, mint az önkormányzat 100%-os tulajdonában lévő társaságot bízza meg nyertes pályázat esetén a projekt menedzseri feladatok ellátásával.
 
Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testülete felhatalmazza a Polgármestert az erre vonatkozó szerződés elkészítésére és aláírására.
 
Határidő: azonnal
Felelős: Polgármester
Végrehajtást végzi: Kabinet Iroda

« Vissza
Vissza a főmenübe