383/2014. (XII. 17.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Fizikoterápia kialakítása a Budaörs, Kossuth Lajos u. 5. sz. alatti ingatlanon
1.) Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete úgy dönt, hogy a fizikoterápiás ellátás megvalósítása érdekében Budaörs Város Önkormányzata értékesíti a tulajdonát képező Budaörs, Kossuth Lajos utca 5. szám alatti, 2070/1 hrsz-ú ingatlant a szakmai befektető, EUROP-MED Orvosi Szolgáltató Kft. részére úgy, hogy a Kft. saját és külső források bevonásával az előterjesztés 1 sz. mellékletét képező építési engedélyezési tervdokumentációban szereplő rendeltetési egységekkel kifejezetten fizikoterápiás központot alakítson ki.
Az értékesítésből befolyó összeg egészségügyi fejlesztésre kerüljön felhasználásra.
 
2.) Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete felkéri a polgármestert, hogy a fizikoterápiás központ 1. pont szerinti megvalósítása érdekében kezdeményezzen tárgyalásokat az EUROP-MED Orvosi Szolgáltató Kft.-vel megállapodás létrejötte céljából, amelynek lényeges tartalmi eleme Budaörs Város Önkormányzatát jogosító, a tárgyi ingatlanra alapítandó visszavásárlási jog hatálya alatt a piaci ár meghatározás az alábbiak szerint történik:
 
Az Eladó és a Vevő által önállóan felkért 1-1 ingatlanforgalmi szakértő által külön-külön készített piacforgalmi értékelésre alapított értékbecslés (továbbiakban: Végső Érték) számtani átlaga alapján képződik. A felkérhető szakértők olyan gazdasági társaságok lehetnek, amelyek magyarországi székhelyű, vagy fióktelepű, az értékelés évét megelőző évben fennálló mérlegfőösszeg alapján az 5 legnagyobb pénzintézet elfogadott értékelői listáján szerepelnek.
A Piaci Ár meghatározásánál nem vehetőek számításba különösen az épület olyan alkotórészét, valamint tartozékát képező, - a Vevő által megvalósított beruházás részeként kialakított - jellemzően egészségügyi ellátásra, illetőleg betegellátásra szolgáló készülékek, épületgépészeti berendezések, elektromos hálózatok és szerelvényeik, beépített bútorzatok, nyílászárók, hideg- és melegburkolatok, egyéb technológiai igényt kiszolgáló épületszerkezetek (továbbiakban: Eladó Számára Hasznos Beruházást Meghaladó Beruházások), amelyek az Eladó számára csak további, a szükséges beruházás mértékét meghaladó ráfordítással tehetők a kereskedelmi ésszerűség elve szerint közvetlenül használhatóvá, hasznosíthatóvá vagy hasznok szedésére alkalmassá. A Piaci Ár meghatározásánál az Eladó Számára Hasznos Beruházást Meghaladó Beruházások elbontásának, megszüntetésének, helyreállításának költségeit - ideértve a szükséges tervek elkészíttetésének és felhasználásának költségeit is (továbbiakban: Helyreállítás Költsége) - a felkért szakértők által meghatározott Végső Értékekből le kell vonni.
 

« Vissza
Vissza a főmenübe