403/2014. (XII. 17.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Elvi állásfoglalás egyes autópálya-szakaszok fizetőssé tételének kormányzati szándékáról
Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete tiltakozik a Kormány azon tervezett intézkedése ellen, amely 2015. január 1-től kezdődően fizetőssé tenné többek között az M0 körgyűrűt, valamint az M1/M7 autópályákról bevezető gyorsforgalmi utak körgyűrűn belül található szakaszát.
 
A tervezett intézkedés hatására azokról az elkerülő utakról, amelyek kifejezetten a főváros és az agglomerációs települések tehermentesítésére épültek, a gépjármű-forgalom a belső úthálózatokra terelődne át, ellehetetlenítve a településen belüli autós forgalmat és növelve a zaj- és légszennyezést.
 
A Budaörsön és a környéken élők érdekében kérjük, hogy a Kormány vizsgálja felül álláspontját, és álljon el díjfizetésre irányuló szándékától.
 
Amennyiben mégis bevezetésre kerül az említett utakon a fizetési kötelezettség, Budaörs Város Önkormányzata a település lakossága érdekében minden törvényes eszközt felkutat az intézkedésből eredő, károsodással fenyegető folyamatok megakadályozására illetve a károk enyhítésére.

« Vissza
Vissza a főmenübe