4/2015. (II. 16.) Ügyrendi Bizottsági határozat
Tárgy: Javaslat a Budaörs Város Önkormányzat fenntartásában működő óvodák óvodapedagógusait megillető pótlékok meghatározásáról szóló 45/2013.(XI.04.) önkormányzati rendelet módosítására

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő–testület Ügyrendi Bizottsága elfogadásra javasolja a Képviselő-testületnek a Budaörs Város Önkormányzat fenntartásában működő óvodák óvodapedagógusait megillető pótlékok meghatározásáról szóló 45/2013. (XI.4.) számú rendelet módosítását az előterjesztés melléklete szerinti rendeletszöveg azon módosításával, hogy:

 

„3.§ A R. 6. § (2)-(4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

 

(2)   Az óvodapedagógusi pótlék keretösszegét a költségvetési rendelet határozza meg.

(3)   A 4. § (1) bekezdés a) és b) pontjában meghatározott pótlékot illetve pótlékkeretet a költségvetési évben kétszer kell megállapítani a költségvetésben meghatározott keretösszeg időarányos mértékéig:

          a)     első alkalommal a költségvetési rendelet elfogadását követően, a tárgyév
        január 1-jétől augusztus 31-ig;

          b)     második alkalommal a tárgyév szeptember 1-jétől december 31-ig november 30-ig

terjedő időszakra.

A pótlékkeret megállapítása során figyelemmel kell lenni a pedagógus életpálya illetményalapjának változására úgy, hogy az illetményemelkedés mértékének felével csökken az intézmény havonta felosztható keretösszege.

(4)   A havonta folyósítandó óvodapedagógusi- és vezetői többletpótlékokat a tárgyévben első alkalommal a költségvetési rendelet elfogadását követő fizetésekkel egyidejűleg, visszamenőleg egy összegben kell folyósítani.” .


« Vissza
Vissza a főmenübe