169/2015. (VI. 17.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Budaörs, Tárogató u. 49., 11122 hrsz. alatti belterületi ingatlan értékesítésére beérkezett pályázatok elbírálása
1.) Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete úgy dönt, hogy Budaörs Város Önkormányzata a Budaörs, Tárogató u. 49. sz. alatti, 11122 Hrsz.-ú önkormányzati tulajdonú ingatlanra vonatkozó, a Képviselő-testület 103/2015.(IV.22.) ÖKT számú határozata alapján kiírt nyilvános pályázat nyertesének Karácsony Szilviát nyilvánítja, és az ingatlant részére bruttó 26.100.000,- Ft áron értékesíti, és egyben felhatalmazza a polgármestert az adásvételi szerződés aláírására.
 
2.) Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete hozzájárul, hogy az adásvételi szerződésben a vevőként a pályázó és házastársa szerepeljen.
 
3.) Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete úgy dönt, hogy a felajánlásban foglalt feltételekkel élni kíván a pályázó által tett, mellékelt jognyilatkozatban Budaörs Város Önkormányzat részére felajánlott 1/1761-ed hányadra vonatkozó visszavásárlási joggal és egyben felhatalmazza a polgármestert az adásvételi szerződés aláírására, továbbá a szükséges jognyilatkozatok megtételére úgy, hogy az 1.) pontban szereplő szerződés aláírására a 3.) pontban szereplő, visszavásárlási jogot biztosító szerződésnek a pályázó általi aláírását követően kerülhet sor.
 
4.) Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete úgy dönt, hogy Budaörs Város Önkormányzata a 3.) pontban foglalt jognyilatkozat szerinti bruttó vételár fedezetét,  15.000 Ft-ot Budaörs Város Önkormányzata 2015. évi költségvetéséről szóló 1/2015. (III.02.) önkormányzati rendelete 3. sz. melléklete I. 5.5 Általános tartalék sor keretéből biztosítja.
5.) Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete felkéri a polgármestert, hogy a 2015. évi költségvetési rendelet módosítását terjessze a Képviselő-testület elé.
 
6.) Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete a visszavásárolt ingatlanhányadra vételi jogot biztosít, melynek gyakorlására – amennyiben a tulajdonosi önkormányzat eltérően nem nyilatkozik – legkorábban 10 év után válik jogosulttá a visszavásárolt 15.000,-Ft – visszavásárlástól számított – jegybanki alapkamat mértékének megfelelő összeggel növelt vételáron.

« Vissza
Vissza a főmenübe