6/2018. (II. 21.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Döntés az Érdi Tankerületi Központtal kötött „Vagyonkezelési Szerződés” szerint benyújtott, 2017. évi felújítási és karbantartási, pótlási tervről

Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testülete az Érdi Tankerületi Központ 2017. évi selejtezési, karbantartási, felújítási és pótlási terve ügyében úgy dönt, hogy

 

1) Budaörs Város Önkormányzata, mint tulajdonos nem fogadja el a 2018. január 2-án kelt az Érdi Tankerületi Központ által a vagyonkezelésbe vett intézmények vonatkozásában készített és megküldött a Vagyonkezelési Szerződés 19.c) pontban előírt és vállalt 2017. évre vonatkozó „selejtezési, karbantartási, felújítási és pótlási terv” megnevezésű dokumentumot. A dokumentum olyan időszakra, 2017. évre vonatkozik, amely a dokumentum keletkezésének időpontjában már elmúlt, így azt tervként értelmezni nem lehetséges.

 

2) Budaörs Város Önkormányzata, mint tulajdonos megállapítja, hogy a Vagyonkezelési Szerződés 19.c) pontjában írt, karbantartási, pótlási és felújítási kötelezettségek tárgyában az Önkormányzat és az Érdi Tankerületi Központ között létrehozandó megállapodás megkötésére a 82/2017.(V.24.) ÖKT határozatban megállapított 2017. június 1. napjában meghatározott, majd a 116/2017.(VII.26.) ÖKT. sz. határozatával 2017. augusztus 31. napjára módosított határidő eredménytelenül eltelt.

 

3) Budaörs Város Önkormányzata, mint tulajdonos megállapítja, hogy a selejtezési tervet az Érdi Tankerületi Központ nem küldte meg. A megküldött dokumentumban felsorolt feladatok és az ahhoz rendelt költségek érdemben nem vizsgálhatók az alátámasztó dokumentumok hiánya miatt.

 

4) Budaörs Város Önkormányzata, mint tulajdonos megállapítja, hogy az Érdi Tankerületi Központ a Vagyonkezelési Szerződés 19.c) pontban előírt és vállalt 2018. évre vonatkozó „selejtezési, karbantartási, felújítási és pótlási terv” megküldését a szerződésben vállalt határidőig (2017. december hónap első munkanapja) nem teljesítette.

Az Önkormányzat, mint tulajdonos felszólítja az Érdi Tankerületi Központot, hogy ezen szerződéses kötelezettségét haladéktalanul pótolja.

 

5) Budaörs Város Önkormányzata, mint tulajdonos felkéri az Érdi Tankerületi Központot, hogy a 2018. évre vonatkozó „selejtezési, karbantartási, felújítási és pótlási terv” összeállításakor vegye figyelembe az Önkormányzat által 2018. január 10-11. és január 22. napján tartott tulajdonosi ellenőrzések alkalmával az Önkormányzat, a Tankerület és az ellenőrzött intézmény részéről aláírt jegyzőkönyvekben rögzített, elvégezni javasolt feladatokat.

 

6) Budaörs Város Önkormányzata, mint tulajdonos az intézmények zavartalan, rendeltetésszerű működésének biztosítása érdekében felszólítja az Érdi Tankerületi Központot, hogy a 2018. „selejtezési, karbantartási, felújítási és pótlási terv” összeállításakor gondoskodjék a szükséges felújítási munkálatok tervezéséről, továbbá a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. tv. 109. § (6) bekezdése által meghatározottak szerint szükséges mértékű beruházási és felújítási munkák költségei fedezetének betervezéséről.

« Vissza
Vissza a főmenübe