76/2018. (IV. 25.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Döntés a Budaörsi Kézilabda Sport Nonprofit Kft. tulajdonosi hozzájárulás iránti kérelméről – megkötendő megállapodás lényeges tartalma

Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, a Budaörs Város Önkormányzata 1/1 arányú tulajdonát képező 2040 Budaörs, Budafoki utca 28 - 30. szám alatti, 4080/8, 4080/9 helyrajzi számú ingatlanokra, a Budaörsi Kézilabda Nonprofit Kft. – a továbbiakban: Kézilabda NKft. – által megvalósítani tervezett sportcsarnok épület beruházási munkálatai kizárólag abban az esetben kezdhetőek meg, és az ingatlan kizárólag abban az esetben adható birtokba, ha Budaörs Város Önkormányzata és a Kézilabda NKft. között megállapodás jön létre az alábbi lényeges tartalommal:

 

  1. Felek megállapodása a telek ingatlan értékéről, illetve az arra vonatkozó földhasználati jog értékéről.
  2. Felek megállapodása az ingatlanra vonatkozó földhasználati jog értékének a Kézilabda NKft. által az Önkormányzat részére történő teljesítésének a módjáról, ütemezéséről.
  3. Felek megállapodása a kézilabdacsarnoknak az Önkormányzat által történő használata és hasznosítás módjáról és feltételeiről.
  4. Rögzítésre kerüljenek a földhasználati jog ellenértéke teljesítésének jogi biztosítékai

/Jelzálogjog, elidegenítési és terhelési tilalom, meghiúsulási kötbér/

  1. Felek megállapodása arról, hogy a beruházás megvalósulásával az ingatlanon osztott tulajdon jön létre oly módon, hogy a földterülete Budaörs Önkormányzatát, a felépítmény tulajdonjoga pedig a Kézilabda NKft.-t illeti meg. A telek ingatlanon a megvalósításra kerülő ráépítés nem keletkeztet tulajdonjogot.
  2. Kötelezettség vállalás a Kézilabda NKft. részéről arra vonatkozóan hogy a Kézilabda NKft. a  megvalósításra kerülő sportcsarnokot, a megvalósított épület használatbavételi engedélye jogerőre emelkedése napjától számított legalább 15 éven keresztül saját költségén biztosítja a kézilabda csarnoknak a kézilabda sportággal összefüggő sporttevékenység céljára történő üzemeltetését, hasznosítását.
  3. Rögzítésre kerülnek ezen sportcél hasznosítási kötelezettség teljesítésének jogi biztosítékait. /Meghiúsulási kötbér, vételi jog kikötése Budaörs Város Önkormányzata javára./
  4. Felkéri a polgármestert a Megállapodás fenti tartalom szerinti elkészíttetésére és aláírására.
« Vissza
Vissza a főmenübe