66/2019. (IV. 17.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Döntés a BSC 1924 Futball Kft. kérelméről

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete úgy dönt, hogy

 

1.   a 38/2019. (III.27.) ÖKT sz. határozatot visszavonja.

 

2.   a Budaörs Város Önkormányzata részvételével működő BSC 1924 Futball Kft. (a továbbiakban: társaság) tőkeemelését az alábbiak szerint támogatja:

 

a)    a Budaörsi Sportoló Fiatalokért Alapítvány 60.000,- Ft készpénzbefizetést teljesít, amely teljes egészében a jegyzett tőkébe kerül,

b)    a Budaörsi Sport Club 10.000,- Ft készpénzbefizetést teljesít, amely teljes egészében a jegyzett tőkébe kerül,

c)     Budaörs Város Önkormányzata 30.000,- Ft készpénzbefizetést teljesít, amely teljes egészében a jegyzett tőkébe kerül és további 259.058.000,- Ft pénzbefizetést teljesít, amely teljes egészében lekötött tőketartalékba kerül.

d)    a társaság tagjai a törzstőkébe kerülő összegek rendelkezésre bocsátására 2019. május 31. napjáig kötelesek, akként, hogy azt átutalják a társaság bankszámlájára.

 

3.   a lekötött tőketartalékba kerülő összeg társaság rendelkezésére bocsátását a társaság bankszámlájára történő utalással Budaörs Város Önkormányzata az alábbiak szerint teljesíti:

4.    

a)   II. ütem munkálataihoz 64.689.000,- Ft-ot a tőkeemeléssel egyidejűleg,

b)   III. ütem munkálataihoz 194.369.000,- Ft-ot a jelen határozat c) pontjában foglalt  kikötésekkel megkötött vállalkozási szerződés benyújtását követő 5 munkanapon belül.

c) a b) pont szerinti összeg kifizetésének feltétele, hogy a társaság  III. ütem kivitelezési munkáinak elvégzésére úgy köt vállalkozási szerződést, hogy abban a vállalkozó készre jelentése alapján a műszaki átadás-átvételi eljárás 2019. szeptember 30. napjáig megkezdődik, és a vállalkozó végteljesítési határideje 2019. október 31. A társaság vállalja továbbá, hogy a vállalkozási szerződésben a vállalkozó késedelme esetére kötbérfizetési kötelezettséget ír elő, amelynek mértéke a késedelembe esés napjától naponta a vállalkozási díj 0,2%-a. Társaság  tudomásul veszi, hogy az esetlegesen felmerülő kötbérösszeggel a III. ütemre rendelkezésre bocsátott tőketartalék összege csökken, s azt  a társaság az Önkormányzat részére a kötbér esedékessége napját követően az arról szóló felhívásban megjelölt időpontig visszafizetni köteles függetlenül attól, hogy a tőketartalék rendelkezésre áll vagy sem.

d)   a lekötött tőketartalékba kerülő összeg célhoz kötött, Budaörs Város Önkormányzata azt a tulajdonában álló és a társaság által üzemeltetett, Árok utcai sportlétesítmény területén (Budaörs, 4175/3 hrsz.), a látvány-csapatsportok támogatására szolgáló adókedvezmény igénybevételével megvalósítani tervezett fedett lelátós öltözőépület teljes körű befejezéséhez biztosítja.

4. a tőkeemelés és tőketartalékba helyezés végrehajtására szolgáló összeget  Budaörs Város Képviselő-testülete 2/2019. (II.28.) ÖKT rendelet  7/A sz. melléklet/Önkormányzat kiadásai/Felhalmozási költségvetés kiadásai/Felhalmozási célú pénzeszköz átadás államháztartások kívülre 5. sorról a 6/A sz.  melléklet Önkormányzat kiadásai/ Felhalmozási költségvetés kiadásai/ Beruházások/ 5. Befektetéssel kapcsolatos beruházások/ 5.1 Meglévő részesedések növeléséhez kapcsolódó kiadások sorára átcsoportosítással biztosítja.

5. felkéri a polgármestert, hogy az előirányzat átvezetéséről a költségvetési rendelet soron következő módosítása során gondoskodjék.

6. felhatalmazza a polgármestert, hogy a vonatkozó társasági szerződés módosításához szükséges okiratok, valamint a pénzeszköz átadási szerződést a határozati javaslatban rögzített lényeges tartalommal aláírja.

« Vissza
Vissza a főmenübe