111/2019. (VI. 26.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Döntés a Porsche raktárbázis melletti, Budaörs, 4073 hrsz-ú ingatlan pályázat útján történő értékesítéséről

Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testülete úgy dönt, hogy

 

1.)Budaörs Város Önkormányzata az 1/1 arányú tulajdonát képező, 4073 helyrajzi számú, természetben Budaörsön, a Porsche Ingatlankezelő Kft. raktárbázisa mellett található, az ingatlan-nyilvántartás adatai szerint „kivett, közterület” megnevezésű, 1.101 m² területű ingatlant, ki kívánja vonni a forgalomképtelen önkormányzati törzsvagyon köréből.

 

Ennek érdekében, összhangban Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének Budaörs Város Helyi Építési Szabályzatáról szóló 24/2014.(IX.29.) önkormányzati rendeletében foglaltakkal, az Önkormányzat kezdeményezi az ingatlan rendeltetési módjának „kivett, közterület”–ről, „kivett, beépítetlen terület”-re történő módosítását az ingatlan-nyilvántartásban.

 

2.)Az Önkormányzata a határozat 1. pontjában részletesen körülírt ingatlant nyilvános pályázat útján értékesíti.

 

Az ingatlan értékesítésére vonatkozó, az előterjesztés mellékletét képező pályázati felhívást kiírja azzal, hogy az ingatlan ára nettó 41.410.000,- Ft, azaz negyvenegymillió-négyszáztízezer forint, melyet általános forgalmi adó fizetési kötelezettség nem terhel. A pályázat elbírálásának szempontja a legmagasabb megajánlott vételár. A végleges adásvételi szerződés megkötésének feltétele az ingatlan rendeltetési módjának „kivett, közterület”- ről „kivett beépítetlen terület”-re történő módosításának az ingatlan-nyilvántartásban történő átvezetése.

Az átvezetés megtörténtét megelőzően a nyertes pályázóval adásvételi előszerződés köthető.

 

Mellékletek:
« Vissza
Vissza a főmenübe