8/2020. (III. 24.) Polgármesteri polgármesteri határozat
Tárgy: A Budaörsi Polgármesteri Hivatal által biztosított hivatali helyiségében folytatott anyakönyvi eseményekkel kapcsolatosan

A 40/2020. (III. 11.) Korm. rendelettel kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel, a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése szerinti, veszélyhelyzet idejére biztosított polgármesteri jogkörömben eljárva, a budaörsi polgárok biztonsága, a fertőzés terjedésének csökkentése érdekében a következőket rendelem el:

 

1.      A Budaörsi Polgármesteri Hivatal által biztosított hivatali helyiségben folytatott anyakönyvi eseményeken (házasságkötéseken) az anyakönyvi eseménynél közreműködő anyakönyvvezetőn, a házasulókon, továbbá a két házassági tanún kívül más személy nem vehet részt.

2.      Az 1. pontban meghatározott tilalom nem vonatkozik az anyakönyvi eseménynél közreműködő egyéb köztisztviselőre, illetve szükség esetén a tolmácsra.

3.      Ez a határozat 2020. március 25. napján lép hatályba, az ezt megelőzően bejelentett anyakönyvi eseményekre is alkalmazni kell.

« Vissza
Vissza a főmenübe