34/2020. (IV. 30.) Polgármesteri polgármesteri határozat
Tárgy: a rendelkezésre álló koronavírus gyorstesztek felhasználásáról

Budaörs Város Önkormányzat Polgármestereként a 40/2020. (III. 11.) Korm. rendelettel kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel, a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése szerinti, veszélyhelyzet idejére biztosított polgármesteri jogkörömben eljárva, a következő határozatot hozom:

A Budaörs Város Önkormányzata rendelkezésére álló koronavírus-gyorstesztek felhasználása során a következő személyek jogosultak a gyorsteszt igénybevételére:

  1. az önkormányzati fenntartású óvodában vagy bölcsődében a gyermekfelügyeleti ügyelet ellátásában részt vevő dolgozók;
  2. a városi sürgősségi ügyeleten keresztül az a budaörsi állandó lakással vagy bejelentett tartózkodási hellyel rendelkező személy, akinek számára a gyorsteszt a háziorvos javaslata alapján fertőzésgyanú miatt indokolt, valamint minden olyan gondozott, akit kórházi fekvőbeteg vagy ambuláns kezelésre elszállítottak és úgy bocsátották haza a budaörsi Idősek Otthonába, hogy nem vagy nem biztonságos módon tesztelték;
  3. az a budaörsi egészségügyi- illetve szociális ellátórendszerben dolgozó személy, idősotthoni dolgozó, aki munkájánál fogva betegekkel, illetve gondozottakkal kerülhet közvetlen kapcsolatba;
  4. az a budaörsi önkormányzati ellátórendszerben dolgozó személy, aki e tevékenysége során nagyszámú közellátottal kerülhet közvetlen kapcsolatba.

 

Határidő:                folyamatos

Felelős:                  polgármester

Végrehajtást végzi: Polgármesteri Kabinet

                              Szociális és Egészségügyi Iroda

« Vissza
Vissza a főmenübe