85/2020. (XI. 18.) Polgármesteri polgármesteri határozat
Tárgy: a 1701/2 helyrajzi számú, természetben a Budaörs, Ostor közben található, az ingatlan-nyilvántartás adatai szerint „kivett lakóház és udvar” megnevezésű, 220 m² alapterületű, ingatlan 102/120 tulajdoni hányadának értékesítéséről

A 478/2020. (XI. 3.) Korm. rendelettel kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel, a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése szerinti, veszélyhelyzet idejére biztosított polgármesteri jogkörömben eljárva a következőket rendelem el:

 

Budaörs Város Önkormányzata a tulajdonában álló 1701/2 helyrajzi számú természetben a Budaörs, Ostor közben található, az ingatlan-nyilvántartás adatai szerint „kivett lakóház és udvar” megnevezésű, 220 m² alapterületű, ingatlan 102/ 120 tulajdoni hányadát a jelen előterjesztés 6. számú mellékletét képező pályázati felhívás alapján, nyilvános pályázaton értékesíti. A pályázat nyertese köteles az Önkormányzat javára a 1701/1 helyrajzi számú ingatlanon lévő 3. számú lakás megközelíthetősége érdekében átjárást biztosítani és az Önkormányzat felszólítására átjárási szolgalmi jogot alapítani. A pályázónak nyilatkoznia kell arról, hogy tudomásul veszi, a tulajdonostárs tulajdonjogából fakadóan jogosult a bejárásra.

Az ingatlan vételára: 5.814.000.-Ft, azaz ötmillió- nyolcszáztizennégyezer forint, melyet általános forgalmi adó fizetési kötelezettség nem terhel.

 

A pályázat eredménytelensége esetén a pályázati felhívás változatlan tartalommal ismételten kiírásra kerül, további 2 alkalommal. Amennyiben ezen pályázatok is eredménytelenek, ismételten készüljön előterjesztés a Bizottság számára az ingatlan hasznosítására vonatkozóan.

 

Pályázat kiírásának határideje:                 2020. december 31.

Pályázat beadásának határideje:              2021. február 26.

Pályázat elbírálásának határideje:            beadási határidőt követő 60 nap

Felelős:                                                          Polgármester

Végrehajtást végzi:                                      Műszaki Ügyosztály/Vagyongazdálkodási Iroda

« Vissza
Vissza a főmenübe