60/2021. (IX. 15.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: A „Szilvásban” található önkormányzati tulajdonban lévő területek nyilvános pályázat útján történő értékesítése

Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy

 

  1. Budaörs Város Önkormányzata dologösszességként, kétfordulós nyilvános pályázaton értékesíti a „Szilvás” területén található, teljes egészében és részben az Önkormányzat tulajdonát képező ingatlanokat a jelen előterjesztés 6. számú mellékletét képező pályázati felhívásban foglaltak szerint.

A területen található, részben, vagy egészben az Önkormányzat tulajdonát képező ingatlanok felsorolását a pályázati felhívás melléklete tartalmazza.

 

  1. Az ingatlan-nyilvántartás adatai szerint „kivett útként”, illetve „kivett közútként” nyilvántartott ingatlanokra vonatkozóan az Önkormányzat adásvételi előszerződést köt. Ezekre az ingatlanokra az Önkormányzat a végleges adásvételi szerződést valamennyi ingatlan átminősítését követő 15 napon belül köti meg.

 

  1. A pályázat első fordulójában bárki pályázatot nyújthat be, aki megfelel a pályázati kiírásban meghatározott feltételeknek. A pályázati anyag: a pályázónak a terület hasznosítására, vonatkozó koncepciója, elképzelése lehetőség szerint telepítési tanulmány, üzleti terv.

 

Az első fordulót követően az Önkormányzat a hasznosítási elképzelésekről további információk beszerzése érdekében konzultációt tart a pályázókkal.

 

  1. A pályázat második fordulójában az Önkormányzat csak attól a pályázótól kér ajánlatot a terület vételárára vonatkozóan, aki részt vett a konzultáción.

 

A második forduló során a kiíró Önkormányzat az első fordulóban pályázók közül azokat a pályázókat hívja fel az ingatlanok együttes vételárára ajánlattételre, amely pályázóknak a terület hasznosítására vonatkozó koncepciója, elképzelése az Önkormányzat terület hasznosítására vonatkozó elképzeléseihez illeszkedik.

 

A kiíró Önkormányzat számára a terület olyan célra történő hasznosítása az elfogadható, amely megvalósítása nem növeli jelentős mértékben Budaörs környezetterhelését, ezen belül különös figyelemmel a hasznosítás közlekedési vonzatára.

 

  1. A pályázati ár a következő:

A belterületi ingatlanok ára összesen 818.196.000 Ft., a külterületi, 1/1 arányban önkormányzati tulajdonú ingatlanok ára összesen 1.311.360.000 Ft., a külterületi, részben önkormányzati tulajdonú ingatlanok ára összesen 967.059.000 Ft.

A Szilvás területén található 1/1 arányban, vagy részben önkormányzati tulajdonú ingatlan vételára összesen 3.096.615.000 Ft.

A vételárat általános forgalmi adó fizetési kötelezettség nem terheli. A pályázat elbírálásának szempontja a legmagasabb megajánlott vételár.

« Vissza
Vissza a főmenübe