36/2022. (III. 23.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Ukrajnai menekültek; az Illyés Gyula Gimnázium és a Budaörsi Latinovits Színház kérelme

1.) Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete támogatja a Budaörsi Illyés Gyula kérelmét, és Budaörs Város tulajdonában lévő Budaörs, Templom tér 12. szám alatti ingatlan emeleti szálló részén lévő szobákból 3 db-ot térítésmentesen biztosít az ukrajnai testvériskolából érkező menekült személyeknek.

2.) A szobákat 2022. december 31-ig szerződéssel átadja az Illyés Gyula Gimnázium Alapítványa részére azzal, hogy abban csak az Ukrajnából érkező menekült személyeket szállásolhatják el.

 

3.) A Képviselő-testület jóváhagyja, hogy a Budaörsi Latinovits Színház a 2022. március 27-i előadása teljes jegyár bevételét, valamint az azon a napon keletkezett jegyforgalom bevételét az Ukrajnai menekültek megsegítésére ajánlja fel, úgy hogy a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének támogatást nyújt.

4.) A 3. pont szerinti támogatás összegével megegyezően Budaörs Város Önkormányzat 2022. évi költségvetéséről szóló 1/2022. (II.25.) sz. önkormányzati rendelet 21. melléklet (Budaörsi Latinovits Színház) I.5.3. Működési célú támogatások államháztartáson kívülre sor nő, ezzel egyidejűleg az I.3.4. Egyéb dologi kiadások sor csökken.

 

5.) Felkéri a polgármestert, hogy az előirányzatok átvezetéséről a soron következő költségvetési rendelet módosítása során intézkedjen.

« Vissza
Vissza a főmenübe