61/2023. (IV. 26.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: A 8191/5 helyrajzi számú, természetben Budaörs, Galagonya utcában található ingatlan pályázat útján történő értékesítése

Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy

 

1.    Budaörs Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a 8191/5 helyrajzi számú, természetben a Galagonya utcában található, az ingatlan-nyilvántartás adatai szerint 1212 nm területű, „gyümölcsös” megnevezésű zártkerti ingatlan rekreációs célú értékesítésére, a határozat mellékletét képező pályázati felhívás szerint.

 

2.    A mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról szóló 2013. évi CXXII. törvény 13. § (1) bekezdése alapján a pályázónak kötelezettséget kell vállalnia arra, hogy a föld használatát másnak nem engedi át, azt maga használja, és ennek során eleget tesz a földhasznosítási kötelezettségének, továbbá vállalja, hogy a földet a tulajdonszerzés időpontjától számított 5 évig - a (3) bekezdésben meghatározott esetek kivételével - más célra nem hasznosítja.

Kötelezettséget kell vállalnia továbbá arra, hogy vállalja a tulajdonszerzésnek a törvény 5.§. 22.a.) pontjában rögzített feltételeit.

 

3.    Az ingatlan ára 17.610.000,- Ft, azaz Tizenhétmillió-hatszáztízezer forint, amelyet általános forgalmi adó fizetési kötelezettség nem terhel. A pályázat eredménytelensége esetén a pályázati felhívás további két alkalommal, változatlan tartalommal ismételten kiírásra kerül.

Mellékletek:
« Vissza
Vissza a főmenübe