116/2023. (VI. 28.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Védőnői ellátás állami átvétele

1. Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete a védőnői szolgálatás állami átvételét tudomásul veszi.

2. Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Együttműködési Megállapodás védőnői tevékenységre dokumentumot az 1.sz. melléklet szerinti tartalommal elfogadja.

3. Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete úgy dönt, hogy Budaörs Város Önkormányzata a védőnői tevékenység ellátásával összefüggésben az ingatlan és ingó eszközök ingyenes használatba adása tárgyában, a jelen előterjesztés II. pontjában rögzített feltételekkel köt megállapodást.

4. A Képviselő-testület felkéri a Polgármestert, hogy a védőnői tevékenység ellátásával összefüggésben a jelen előterjesztés II. pontjában rögzített feltételekkel kössön megállapodást az ingatlan és ingó eszközök ingyenes használatba adása tárgyában.

5. Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete az iskola védőnői ellátás 2023. július 1-2023. december 31-ig tartó finanszírozásához kapcsolódóan Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2023. (II.24.) önkormányzati rendeletét az alábbiak szerint módosítja:

a 2. melléklet I.1.3. Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről sor nő 18.000 e Ft-tal, ezzel egyidejűleg a 4. melléklet 1.1.1. Védőnői Szolgálat / Foglalkoztatottak juttatásai sor nő 14.196 e Ft-tal, az 1.2.1. Szociális hozzájárulási adó sor nő 1.810 e Ft-tal, az 1.2.2. Egyéb munkaadót terhelő járulékok és adók sor nő 50 e Ft-tal,  valamint a 10. melléklet 1. Védőnői Szolgálat karbantartás egyéb dologi kiadások sor nő 1.944 e Ft-tal.

6. Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Önkormányzat, mint védőnői szolgáltatást nyújtó szolgáltató által foglalkoztatott védőnők számára év végi külön juttatásként 296 400 Ft/fő összeget biztosít, melynek kifizetésére a tárgyév december 1-15. között kerül sor. Az év végi külön juttatás kifizetését teljesíteni annak a védőnőnek lehet, aki a tárgyév december 1-jén jogviszonyban áll és a próbaidejét letöltötte. A tárgyévben 30 napot meghaladó távollét, valamint év közbeni jogviszony létesítése esetén a juttatás időarányos része fizethető ki.

7. Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete felkéri a Polgármestert, hogy az 5. pont szerinti előirányzatok átvezetéséről, valamint a rendelet szövegének az 6. pont szerinti kiegészítése tárgyában előterjesztés benyújtásáról a költségvetési rendelet soron következő módosítása során intézkedjék.

8. Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete felkéri a Polgármestert, hogy a Képviselő - testület által elfogadott megállapodásokat írja alá.

9. Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete köszönetét fejezi ki védőnők eddigi munkájáért.

 

Mellékletek:
« Vissza
Vissza a főmenübe