193/2023. (XI. 8.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: A 1036/5/A/100 helyrajzi számú, Budaörs, Patkó utca 1. földszintjén található ingatlan egy részének a hasznosítása

Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy

 

Budaörs Város Önkormányzata - a határozat mellékletét képező pályázati felhívás alapján nyilvános pályázatot ír ki a 1036/5/A/100 helyrajzi számú, természetben Patkó utca 1. szám alatt található, az ingatlan-nyilvántartás adatai szerint „kivett egyéb helyiség” megnevezésű 240 m2 területű ingatlan 52 m2 területű részének bérbeadás útján történő hasznosítására.

 

Bérlő a helyiségben értéknövelő beruházást kizárólag az Önkormányzat előzetes írásbeli hozzájárulása, valamint a Bérlő és az Önkormányzat között létrejött külön írásbeli megállapodás alapján, saját költségén végezhet. A Bérlő által az Önkormányzat előzetes írásbeli hozzájárulása, valamint a Bérlő és az Önkormányzat között külön létrejött írásbeli megállapodásban rögzített értéknövelő beruházások hitelt érdemlően igazolt, a Bérbeadó által elismert költségei havonta egyenlő arányban, legfeljebb a bérleti díj 50%-ig a bérleti díjba beszámításra kerülhetnek. Ha a bérleti szerződés azt megelőzően megszűnik, mint ahogyan a költségeknek a bérleti díjba történő beszámítása megtörténik, a Bérlő a ráfordításai megtérítésére semmilyen jogcímen nem támaszthat igényt a Bérbeadóval szemben.  Az értéknövelő beruházások felsorolása és azok költsége a bérleti szerződés mellékletét képezik.

 

A pályázati kiírásban a havi bérleti díj minimális mértéke az Avant.Immo Mérnöki és Igazságügyi Szakértői Kft. által megállapított 73.600,-Ft+ ÁFA/ hó összeg legyen, amely minden év január 1. napjától, a Központi Statisztikai Hivatal által az előző évre közzétett hivatalos infláció mértékével azonos mértékben változik.

 

A pályázat eredménytelensége esetén a pályázati felhívás változatlan tartalommal ismételten kerüljön kiírásra, további 2 alkalommal. Amennyiben ezen pályázatok is eredménytelenek, ismételten készüljön előterjesztés a Képviselő-testület számára az ingatlan hasznosítására vonatkozóan.

Mellékletek:
« Vissza
Vissza a főmenübe