12. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
Az Ügyrendi és Pénzügyi Ellenőrző Bizottság
2017. június 27-i ülésére

Tárgy:   Csárdaszállási Szabadidős Sportklub kérelmének elbírálása
Készítette:   Harmatiné Beinschródt Mária
Előterjesztő:   Petneházi Bálintné polgármester
Véleményező bizottság:  

 Tisztelt Képviselő-testület!
 
A Csárdaszállási Szabadidős Sportklub (5621 Csárdaszállás, Petőfi u. 17. adószám:18378887-1-04, elnök Kovács István) azzal a kéréssel fordult Csárdaszállás Képviselő-testületéhez, hogy a szakosztály részére a kényszer ki költözés miatt szíveskedjen térítésmentesen biztosítani egy másik edzőterem használatát.

Az edzőterem eddig Csárdaszállás, Csárda u. 9. szám alatti ingatlanban volt berendezve.  Az épület állaga időközben veszélyessé vált, ezért edzéseket sem tarthattak az épületben. Időszerűvé vált új helyiség keresése, így esett a választás az önkormányzat tulajdonában lévő Kossuth u. 13. szám alatti ingatlan 4 termére, melynek nagysága 60 m2. A szakosztály anyagi helyzete nem teszi lehetővé, hogy bérleti díj ellenében tartson igényt a fent említett 4 teremre, ezért a támogatás hiánya a szakosztály megszűnéséhez vezetne. A szakosztály megszűnése nagy veszteség lenne a település életében, hiszen a legnagyobb helyi rendezvényük a márciusi Csárdaszállás Kupa közel 400-500 versenyzőt mozgat meg a községben,  az országos versenyeken is szép eredményeket érnek el. 2016. évben Csárdaszállás adta Magyarország kamionhúzó bajnokát, 2017. évben Magyarország 11. legerősebb embere is a szakosztály tagja volt. A fentiek ismeretében az erőemelő szakosztály kéri a Képviselő-testület támogatását a 4 terem térítésmentes használatának igénybe vételéhez.
 

Az önkormányzat vagyonáról és vagyongazdálkodásáról szóló 5/2004. (IX.17.) önkormányzati rendelet 11. § (2)  a) pontja értelmében a Képviselő-testület hatáskörébe tartozik az 1 000 000 Ft értékhatár felett a vagyontárgy értékesítése, a vagyon használatának, illetve a hasznosítás jogának átengedése, cseréje, biztosítékul adása és egyéb módon való megterhelése.
 

A nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 11. § (10) bekezdése értelmében a nemzeti vagyon hasznosítására vonatkozó szerződés csak természetes személlyel vagy átlátható szervezettel köthető. A hasznosításra irányuló szerződés határozatlan vagy legfeljebb 15 éves határozott időre köthető, amely időszak egy alkalommal legfeljebb 5 évvel meghosszabbító abban az esetben, ha a hasznosításra jogosult valamennyi kötelezettségét szerződésszerűen, késedelem nélkül teljesítette. E bekezdés szerinti korlátozás nem vonatkozik az állammal, költségvetési szervvel, önkormányzattal vagy önkormányzati társulással kötött szerződésre.

Az előterjesztés mellékletét képezi a Csárdaszállási Szabadidős Sportklub kérelme.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testülettől  a következő döntési javaslat elfogadását.

Döntéshozói vélemények

Ügyrendi és Pénzügyi Ellenőrző Bizottság    
 
Döntési javaslat

"Térítésmentes használat"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: általános ügyek
Az Ügyrendi és Pénzügyi Ellenőrző Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Csárdaszállás Községi Önkormányzat Képviselő-testülete  az önkormányzati vagyonról és vagyongazdálkodás szabályairól szóló 5/2004. (IX.17) törvény 11.§ (2) a) pontja alapján és a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 11. § (10) bekezdésben foglaltakra figyelemmel,  az önkormányzat kizárólagos tulajdonát képező, Csárdaszállás, Kossuth u. 13. szám alatti ingatlan 4 termét a Csárdaszállás Szabadidős Sportklub számára 2017. július 1. napjától határozatlan időre, ingyenes használatba adja.
 

Csárdaszállás Községi Önkormányzat Képviselő-testülete felhatalmazza Petneházi Bálintné polgármestert a szükséges jognyilatkozatok megtételére és a következő tartalmú okirat aláírására:                                               
                                                  
                                             
                                                                                                            HASZNÁLATI SZERZŐDÉS
 
amely létrejött egyrészről Csárdaszállás Községi Önkormányzat (5621 Csárdaszállás, Petőfi u. 17., adószám: 15725570-2-04., képviseli: Petneházi Bálintné polgármester) mint használatba adó ( a továbbiakban: Önkormányzat),
 

másrészről Csárdaszállási Szabadidős Sportklub (5621 Csárdaszállás, Petőfi u. 17. adószám:18378887-1-04., képviseli: Kovács István) mint használatba vevő (a továbbiakban: Szakosztály)
együttesen a továbbiakban, mint Szerződő felek között, az alulírott napon és helyen, az alábbi feltételek mellett:
 
 
  1. Az Önkormányzat térítésmentesen használatba adja, a Szakosztály pedig használatba veszi a Csárdaszállás Községi Önkormányzat tulajdonában lévő, 5621 Csárdaszállás, Kossuth utca 13. szám alatti ingatlan 4 termét a Szakosztály működésének megvalósítására.
  2. Jelen használati szerződést a Szerződő felek 2017. július 1. napjától határozatlan időtartamra kötik.
  3. Az Önkormányzat az 1. pontban meghatározott ingatlanért használati díjat nem állapít meg, azt térítésmentesen biztosítja a Szakosztály számára. A villany költséget az Önkormányzat fizeti, fűtési szezonban csak siestát használhat melegedésre, a mindennapi helység használat után köteles a termeket és a folyosót feltakarítani.
  4.  A Szakosztály a helyiségek használatát másnak nem engedheti át, a kérelemben meghatározott tevékenységre használhatja.
  5. A helységek használat ideje: hétköznap 17:00-19:00, hétvégén ( szombat, vasárnap) 15:-17:00 óra. A helységek megközelítése a gyógyszertár felőli bejáraton lehet. Kizárólag egy kulcsot lehet használni.
  6. A Szerzőző felek jelen szerződést a hatályos jogszabályok alapján jogosultak megszüntetni.
  7. A használati szerződés bármilyen okból történő megszűnése esetén a Szakosztály köteles a helyiségeket tisztán, rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotban az Önkormányzat rendelkezésére bocsátani.
 

Jelen szerződésben nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyv, illetve a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény, valamint Csárdaszállás Községi Önkormányzat Képviselő-testületének vonatkozó önkormányzati rendeletei irányadóak.
 
Kelt: Csárdaszállás, 2017. július……nap
 
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               Petneházi Bálintné polgármester                                               Kovács István elnök
                                                           Csárdaszállás Községi Önkormányzat                            Csárdaszállási Szabadidős Sportklub
     
                         

                                         Jogi ellenjegyző:                                                                     Pénzügyi ellenjegyző:
    
Határidők, felelősök:

Határidő: 2017. 07. 15.
Felelős: Petneházi Bálintné
Hivatali felelős: Harmatiné Beinschródt Mária

« Vissza
Vissza a főmenübe