9. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
Az Ügyrendi és Pénzügyi Ellenőrző Bizottság
2017. augusztus 29-i ülésére

Tárgy:   Villamossági munkák árajánlatának elbírálása
Készítette:   Harmatiné Beinschródt Mária
Előterjesztő:   Petneházi Bálintné polgármester
Véleményező bizottság:  

 Tisztelt Képviselő-testület!
 
Csárdaszállás Község Önkormányzatának 2016. évben Jozaf Csaba munka – és tűzvédelmi szolgáltató írásban jelezte, hogy szükséges elvégezni az önkormányzati ingatlanok villamossági szabványossági felülvizsgálatát.
 
Az Önkormányzat Ágoston Lajos (Gyomaendrőd, Tompa Mihály utca 24.) vállalkozótól megrendelte a Csárdaszállás, Kossuth Lajos utca 23, a Petőfi utca 17, és a Kossuth Lajos utca  4-6. szám alatti épületek villamos biztonságtechnikai felülvizsgálatát, melyet a vállalkozó 2016. április 30. napjával el is készített.
 
Csárdaszállás Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a 98/2016.(X.25) Csárdaszállás Kt. határozatával a villamos biztonságtechnikai felülvizsgálati dokumentációban (érintésvédelmi, villámvédelmi és erősáramú berendezések) feltárt hiányosságok megszüntetésére és a munkák elvégzésére az árajánlatkérést az alábbi vállalkozásoknak küldte meg:
 
-          Ágoston Lajos egyéni vállalkozó
-          5500 Gyomaendrőd, Tompa Mihály utca 24.
-           
-          Bukva Lajos egyéni vállalkozó
-          5502 Gyomaendrőd, Sugárút 80.
-           
-          Ágoston József egyéni vállalkozó
-          5500 Gyomaendrőd, Kisfaludy u. 8.

A beérkezési határidőig Ágoston Lajos egyéni vállalkozó jelezte, hogy kapacitás hiány miatt nem tudja a munkálatokat elvégezni.
 
A beérkezési határidőig egy ajánlat érkezett:

Ágoston József egyéni vállalkozó
5502 Gyomaendrőd, Kisfaludy u. 8.
 
A beérkezett ajánlat 2017. június 6-én 13:00 órakor bontásra került. Az ajánlat formailag megfelelő, a vállalási ajánlati ár 2.181.581 Ft + 589.032 Ft (27%ÁFA) összesen: 2.770.613 Ft.
 
Csárdaszállás Községi Önkormányzat a villamossági munkálatok elvégzésére Ágoston József 5502 Gyomaendrőd, Kisfaludy u. 8. ajánlattevővel kíván szerződést kötni.
 
Kérem a következő döntési javaslat elfogadását.
 
 
 

Döntéshozói vélemények

Ügyrendi és Pénzügyi Ellenőrző Bizottság    
 
Döntési javaslat

"Villamossági munkák árajánlatának elbírálása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: általános ügyek
Az Ügyrendi és Pénzügyi Ellenőrző Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Csárdaszállás Községi Önkormányzat Képviselő-testülete  elfogadja, Ágoston Lajos egyéni vállalkozónak a villamossági munkák elvégzésére irányuló árajánlatát 2.181.581 Ft + 589.032 Ft (27% ÁFA) összesen: 2.770.613 Ft összegben.

Csárdaszállás Község Önkormányzat Képviselő-testülete felhatalmazza Petneházi Bálintné polgármestert a következő tartamú okirat aláírására:


 
                                                                                                  "Vállalkozási szerződés
 
 
Mely létrejött egyrészről Csárdaszállás Községi Önkormányzat (5621 Csárdaszállás, Petőfi u. 17. adószám: 15725572-2-04, képviseli: Petneházi Bálintné polgármester) mint megrendelő (a továbbiakban: Megrendelő)
 
másrészről Ágoston József(5502, Gyomaendrőd, Kisfaludy u. 8. adószám: 66628909-1-24) mint vállalkozó (a továbbiakban: Vállalkozó) között az alulírott napon és feltételekkel:

I.  A szerződés tárgya

1. Megrendelő megrendeli, Vállalkozó pedig elvállalja a villamossági munkálatok elvégzését az 1. melléklet alapján ( a továbbiakban: Munkálatok).
 
II. Felek jogai, kötelezettségei

1.  Felek megállapodnak, hogy Vállalkozó alvállalkozó igénybevételére nem jogosult.
 
2 .Vállalkozó a Megrendelő utasítása szerint köteles eljárni. Az utasítás nem terjedhet ki a munka megszervezésére, illetőleg nem teheti a teljesítést terhesebbé.
 
3. Vállalkozó köteles a Megrendelőt minden olyan körülményről haladéktalanul értesíteni, amely a vállalkozás eredményességét vagy kellő időre való elvégzését  veszélyezteti vagy gátolja. Az értesítés elmulasztásából eredő kárért felelős.
 
4. Ha Megrendelő célszerűtlen vagy szakszerűtlen utasítást ad, erre a Vállalkozó köteles őt figyelmeztetni. A figyelmeztetés elmulasztásából eredő kárért a Vállalkozó felelős. Ha azonban a Megrendelő a figyelmeztetés ellenére utasítását fenntartja, Vállalkozó a szerződéstől elállhat. Ha nem áll el, a kapott anyaggal, illetőleg a Megrendelő utasítása szerint köteles a munkát elvégezni.
 
5. Felek megállapodnak, hogy Vállalkozó a Megrendelő által adott utasítás szerint nem végezheti el a munkát, ha ez jogszabály vagy hatósági rendelkezés megsértésére vagy az élet- és vagyonbiztonság veszélyeztetésére vezetne.
 
6. Felek megállapodnak, hogy Megrendelő a munkát ellenőrizheti. Nem mentesül a Vállalkozó a felelősség alól, ha a Megrendelő az ellenőrzést elmulasztotta vagy nem megfelelően végezte el.
 
7. Megrendelő a szerződéstől bármikor elállhat, köteles azonban a Vállalkozó kárát megtéríteni.
 
8. Megrendelő elállása esetében, ha a szerződéskötés előtt fennállott helyzetet nem lehet visszaállítani, bármelyik fél a bírósághoz fordulhat azért, hogy az a  szerződést a jövőre nézve szüntesse meg. Megrendelő ilyenkor is köteles a vállalkozó kárát megtéríteni.
 
9. Ha a Megrendelő a szerződéstől azért állt el, mert a teljesítési határidő lejárta előtt nyilvánvalóvá vált, hogy a Vállalkozó a munkát csak olyan számottevő késéssel tudja elvégezni, hogy a teljesítés emiatt a Megrendelőnek már nem áll érdekében, a Megrendelő a szerződésszegésre vonatkozó szabályok szerint  kártérítést követelhet.
 
10. Ha a munka végzése során a körülmények arra engednének következtetést, hogy a teljesítés hibás lesz, a megrendelő a fogyatékosság kiküszöbölésére  tűzött megfelelő határidő sikertelen eltelte után gyakorolhatja a hibás teljesítésből eredő jogokat.
 
11. Az alvállalkozó vagy más közreműködő hibás teljesítése alapján Vállalkozó mindaddig érvényesítheti jogait, amíg a Vállalkozó Megrendelővel szemben a szerződésszegés miatt helytállni tartozik, feltéve, hogy Vállalkozó a minőség megvizsgálására vonatkozó kötelezettségének eleget tett.
 
12.  Felek megállapodnak, hogy ha a teljesítés olyan okból válik lehetetlenné, amelyért egyik fél sem felelős, és
 
a)  a lehetetlenné válás oka mindkét fél érdekkörében vagy érdekkörén kívül merült fel, a Vállalkozót az elvégzett munka és költségei fejében a díj arányos része illeti meg;
 
b)  a lehetetlenné válás oka a Vállalkozó érdekkörében merült fel, díjazásra nem tarthat igényt;
 
c)   a lehetetlenné válás oka a Megrendelő érdekkörében merült fel, a vállalkozót a díj megilleti, de a Megrendelő levonhatja azt az összeget, amelyet a Vállalkozó a lehetetlenné válás folytán költségben megtakarított, továbbá amelyet a felszabadult időben másutt keresett vagy nagyobb nehézség nélkül kereshetett volna.
 
 
 
III. Vállalkozási díj, fizetési feltételek
 
1.Vállalkozót a vállalkozás teljesítéséért 2.181.581 Ft + 589.032 Ft (27%ÁFA), azaz 2.770.613 Ft kétmillió-hétszázhetvenezer-hatszáztizenhárom forint vállalkozási díj illeti meg, melyet Megrendelő köteles megfizetni vállalkozónak.
 
2. A vállalkozási díj megfizetése a vállalkozás Megrendelő általi teljesítésigazolását követően kiállítható számla benyújtásától számított 8 napon belül történik a ………………………………………… számú bank számlaszámra.
 
IV.  Teljesítési határidő

1. A Vállalkozó köteles a Munkálatokat 2017. december 31- ig elvégezni.

2.  Kapcsolattartó: Ágoston József vállalkozó 
                              Harmatiné Beinschródt Mária ügyintéző
 
V. Vegyes rendelkezések
 
1.A jelen szerződés a felek teljes megegyezését tartalmazza, minden ezzel ellentétes korábbi, akár írásbeli akár szóbeli megállapodás ezennel hatályát veszti.
 
2. A jelen szerződésben nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény rendelkezései az irányadók.
 
3. Békés úton nem rendezhető jogvita esetére a felek értékhatártól függően kikötik a Szarvasi Járás Bíróság, illetve a Gyulai Törvényszék kizárólagos  hatásköré  és illetékességét.
 
4. Felek jelen szerződést kizárólag írásban módosíthatják, mely módosítás tartalmaznia kell a szerződés módosítására irányuló szándék kifejezését is.
 
Felek jelen szerződést, mint akaratukkal mindenben megegyezőt jóváhagyólag aláírják.
 
Csárdaszállás, 2017. augusztus
 
 

 
Csárdaszállási Községi Önkormányzat
Petneházi Bálintné polgármester
Megrendelő
                             Ágoston József
Vállalkozó
 

Jogi ellenjegyző: Dr. Uhrin Anna jegyző 

Pénzügyi ellenjegyző: Ugrainé Gróf Éva"
 
 


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal


Mellékletek:
« Vissza
Vissza a főmenübe