13. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
Az Ügyrendi és Pénzügyi Ellenőrző Bizottság
2017. augusztus 29-i ülésére

Tárgy:   Nosztalgia Nyugdíjasklub kérelme
Készítette:   Harmatiné Beinschródt Mária
Előterjesztő:   Petneházi Bálintné polgármester
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Képviselő-testület!
 
A csárdaszállási Nosztalgia Nyugdíjasklub vezetője azzal a kéréssel fordult Csárdaszállás Képviselő-testületéhez, hogy a településen összegyűjtött régiségek elhelyezésére az Önkormányzat  térítésmentes terem használatot biztosítson.
Az önkormányzat tulajdonában lévő Kossuth u. 13. szám alatti ingatlan 3 termében kívánják a tárgyakat elhelyezni, melynek nagysága 20 m2.  A klub anyagi helyzete nem teszi lehetővé, hogy bérleti díj ellenében tartson igényt a fent említett 3 teremre, ezért kéri az önkormányzat  támogatását. A gyűjtemény megtekinthető lesz a helyi lakosoknak és a településre érkezőknek.
 
Az önkormányzat vagyonáról és vagyongazdálkodásáról szóló 5/2004. (IX.17.) önkormányzati rendelet 11. § (2) a) pontja értelmében a Képviselő-testület hatáskörébe tartozik az 1 000 000 Ft értékhatár felett a vagyontárgy értékesítése, a vagyon használatának, illetve a hasznosítás jogának átengedése, cseréje, biztosítékul adása és egyéb módon való megterhelése.
 
A nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 11. § (10) bekezdése értelmében a nemzeti vagyon hasznosítására vonatkozó szerződés csak természetes személlyel vagy átlátható szervezettel köthető. A hasznosításra irányuló szerződés határozatlan vagy legfeljebb 15 éves határozott időre köthető, amely időszak egy alkalommal legfeljebb 5 évvel meghosszabbító abban az esetben, ha a hasznosításra jogosult valamennyi kötelezettségét szerződésszerűen, késedelem nélkül teljesítette. E bekezdés szerinti korlátozás nem vonatkozik az állammal, költségvetési szervvel, önkormányzattal vagy önkormányzati társulással kötött szerződésre.

Az előterjesztés mellékletét képezi a csárdaszállási Nosztalgia Nyugdíjasklub kérelme.

Kérem a Képviselő- testületet a döntési javaslat elfogadására. 

 
                                                  
                                             
                                                                                                     
    
Döntéshozói vélemények

Ügyrendi és Pénzügyi Ellenőrző Bizottság    
 
Döntési javaslat

"Nosztalgia Nyugdíjasklub kérelme"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: általános ügyek
Az Ügyrendi és Pénzügyi Ellenőrző Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Csárdaszállás Községi Önkormányzat Képviselő-testülete  az önkormányzati vagyonról és vagyongazdálkodás szabályairól szóló 5/2004. (IX.17) törvény 11.§ (2) [bekezdés] a) pontja alapján és a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 11. § (10) bekezdésben foglaltakra figyelemmel, az önkormányzat kizárólagos tulajdonát képező, Csárdaszállás, Kossuth u. 13. szám alatti ingatlan 3 termét a csárdaszállási Nosztalgia Nyugdíjasklub számára 2017. szeptember  1. napjától határozatlan időre, ingyenes használatba adja. 

Felhatalmazza a polgármestert a következő tartalmú okirat aláírására:
                                                                                     
  "HASZNÁLATI SZERZŐDÉS
 
amely létrejött egyrészről Csárdaszállás Községi Önkormányzat (5621 Csárdaszállás, Petőfi u. 17., adószám: 15725570-2-04., képviseli: Petneházi Bálintné polgármester) mint használatba adó ( a továbbiakban: Önkormányzat),

másrészről csárdaszállási Nosztalgia Nyugdíjasklub (vezető: Bodó Ferencné) mint használatba vevő (a továbbiakban: Klub)

együttesen a továbbiakban, mint Szerződő felek között, az alulírott napon és helyen, az alábbi feltételek mellett:
 
1    Az Önkormányzat térítésmentesen használatba adja, a Klub pedig használatba veszi a Csárdaszállás Községi Önkormányzat tulajdonában lévő, 5621                   Csárdaszállás, Kossuth utca 13. szám alatti ingatlan 3 termét a régiségek bemutatására.

2.  Jelen használati szerződést a Szerződő felek 2017. szeptember 1. napjától határozatlan időtartamra kötik.    

3.  Az Önkormányzat az 1. pontban meghatározott ingatlanért használati díjat nem állapít meg, azt térítésmentesen biztosítja a Klub számára. A közüzemi díjakat        az Önkormányzat fizeti, de a mindenkori takarítással járó költségek a Klubbot terhelik.
 
4.   A Klub a helyiségek használatát másnak nem engedheti át, a kérelemben meghatározott tevékenységre használhatja.
 
5.   A Szerzőző felek jelen szerződést a hatályos jogszabályok alapján jogosultak megszüntetni.
 
6.   A helyiségek használat ideje: munkanapokon 11:00-12:00 óra. A helyiségek megközelítése a gyógyszertár felőli bejáraton lehet. Kizárólag egy kulcsot lehet           használni, felelőse: Bodó Ferencné
 
7.   A használati szerződés bármilyen okból történő megszűnése esetén a Klub köteles a helyiségeket tisztán, rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotban           az Önkormányzat rendelkezésére bocsátani.
 
8.   Jelen szerződésben nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyv, illetve a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény, valamint                           Csárdaszállás Községi Önkormányzat Képviselő-testületének vonatkozó önkormányzati rendeletei irányadóak.
 
Kelt: Csárdaszállás, 2017. augusztus
 
 
 
                                      Petneházi Bálintné polgármester                                          Bodó Ferencné
                                   Csárdaszállás Községi Önkormányzat                                Nosztalgia Nyugdíjasklub
 
Jogi ellenjegyző: dr. Uhrin Anna
 
 Pénzügyi ellenjegyző: Ugrainé Gróf Éva"
 
 
 
    

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe