8. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
Az Ügyrendi és Pénzügyi Ellenőrző Bizottság
2018. március 27-i ülésére

Tárgy:   Falugondnokok Duna-Tisza Közi Egyesület támogatási kérelme
Készítette:   Kovácsné Bőtsch Anita
Előterjesztő:   Petneházi Bálintné polgármester
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Képviselő-testület!
 

A Falugondnokok Duna-Tisza Közi Egyesülete (6000 Kecskemét, Kölcsey út 21, adószám: 18355525-1-03, Képviseli: Csörszné Zelenák Katalin) az előterjesztéshez mellékelt kérelemmel fordult az Önkormányzathoz. Az Egyesület hálózatépítő munkát végez, amelynek lényege, hogy a falugondnokok megismerjék egymás munkáját. Továbbképzéseken, tanfolyamokon vesznek részt. Az eredményes együttműködésükhöz igénylik az önkormányzat támogatását a 2018. évre 50.000 Ft összegben.
 
Csárdaszállás Községi Önkormányzat 2018. évi Költségvetéséről szóló 2/2018. (II.16.) önkormányzati rendelete, a 4. § (2) e) pontjában 800 ezer forint Államháztartáson kívülre szóló működési célú pénzeszköz átadás célú előirányzatot tartalmaz.
 
Az Államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény végrehajtási rendeletei szerint az államháztartás alrendszeréből csak olyan szervezetnek nyújtható támogatás amelyik átlátható szervezetnek minősül, megfelel az egyéb jogszabályi előírásoknak (pl. köztartozás mentesség), a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló 2007. évi CLXXXI. törvény és végrehajtási rendelete szerint nem összeférhetetlen a támogatás nyújtása szempontjából, továbbá civil szervezet esetén az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény 30. § (1) bekezdése alapján a jóváhagyásra jogosult döntéshozó szerve által elfogadott utolsó üzleti évről szóló számviteli beszámolóját letétbe helyezte az Országos Bírósági Hivatalnál.

A támogatást kérő közhasznú szervezet, szerepel a köztartozásmentes adatbázisban. A támogatást kérő az utolsó üzleti évről szóló beszámolóját letétbe helyezte az Országos Bírósági Hivatalnál.

A kérelem az előterjesztés mellékletét képezi.
 
Kérem a Képviselő-testületet az előterjesztés megtárgyalására, a döntési javaslat elfogadására.

Döntéshozói vélemények

Ügyrendi és Pénzügyi Ellenőrző Bizottság    
 
Döntési javaslat

"Falugondnokok Duna-Tisza Közi Egyesület támogatási kérelme "

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: költségvetés
Az Ügyrendi és Pénzügyi Ellenőrző Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Csárdaszállás Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a Falugondnokok Duna-Tisza Közi Egyesülete (6000 Kecskemét, Kölcsey út 21, adószám: 18355525-1-03. Képviseli: Csörszné Zelenák Katalin) részére 50.000.- Ft azaz ötvenezer forint összegű támogatást nyújt Csárdaszállás Községi Önkormányzat 2018. évi költségvetéséről szóló 2/2018. (II. 16.) önkormányzati rendelet 4. § (2) bekezdés e) pontjában meghatározott összeg terhére.
 
A Képviselő-testület felhatalmazza a Petneházi Bálintné polgármestert a szükséges jognyilatkozatok megtételére és a támogatási szerződés megkötésére
   

Határidők, felelősök:

Határidő: 2018. 03. 31.
Felelős: Petneházi Bálintné

« Vissza
Vissza a főmenübe