2. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
Az Ügyrendi és Pénzügyi Ellenőrző Bizottság
2018. augusztus 7-i ülésére

Tárgy:   „VP Kisezüsti út felújítása” tárgyú közbeszerzési eljárás
Készítette:   Nagy Réka, Dr. Uhrin Anna jegyző
Előterjesztő:   Petneházi Bálintné polgármester

Tisztelt Képviselő-testület!
 
Önkormányzatunk pályázatot nyújtott be a vidéki térségek kisméretű infrastruktúrájának és alapvető szolgáltatásainak fejlesztésére, Külterületi helyi közutak fejlesztése, önkormányzati utak kezeléséhez állapotjavításához, karbantartásához szükséges erő- és munkagépek beszerzése című, VP6-7.2.1-7.4.1.2-16 kódszámú pályázati felhívásra „Külterületi útfelújítás, megerősítés Csárdaszálláson a Kisezüsti úton" címmel.
 
A pályázat tárgya a 067/2 hrsz.-ú úton végzendő burkolat felújítása, megerősítése.
 
A 76/2018. (VII. 24.) Csárdaszállás Kt. határozat alapján a Bírálóbizottság megkezdte a beruházás közbeszerzési eljárásának előkészítését.
A beszerzés becsült értékének meghatározásánál a tervezői költségbecslést vettük alapul, így nettó 87.828.093 forintos becsült értéket állapítottunk meg. Önkormányzatunk megvizsgálta a 2018. évre vonatkozó beszerzés jogszabályi környezetbe való beillesztését, és arra jutottunk, hogy a beszerzés értéke meghaladja a Magyarország 2018. évi központi költségvetéséről szóló 2017. évi C. törvény a 71. §-ában meghatározott, építési beruházás megrendelésre vonatkozó értékhatárt. Ennek okán jelen eljárásra a közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény (a továbbiakban Kbt.), III. fejezete szerinti rendelkezések az irányadók. Az eljárást a Kbt. Harmadik része szerinti eljárásrendben, a 115. § (1) bekezdése alapján kell eljárni, tehát legalább 5 ajánlattevőt kell ajánlattételre felhívni.
 
A Kbt. 27. § (4) bekezdése értelmében Csárdaszállás Községi Önkormányzata a saját közbeszerzési szabályzatának 4.) pontja alapján létrehozta háromtagú Bírálóbizottságát is, mely személyek közreműködésével előkészítésre került az ajánlati felhívás és dokumentáció.
A Bírálóbizottság 2018. augusztus 2-án tartotta ülését, melyen megtárgyalta az ajánlati felhívást, így a felhívás az előterjesztés mellékletét képezi.
Az ajánlattételi felhívás elkészítése és az ajánlattételre felhívandó gazdaságitársaságok kiválasztása a Bírálóbizottsági ülésen elfogadásra került.
Amennyiben a döntést hozó Csárdaszállás Községi Önkormányzatának Képviselő-testülete jóváhagyja az eljárást megindító felhívást, úgy a szakértő feltölti azt az elektronikus közbeszerzési felületre és megküldi a meghívandó gazdasági szereplők részére.
 
Kérem a Tisztelt Testülete, hogy fentiek figyelembe vételével hozza meg döntését!

1. döntési javaslat

"Ajánlati Felhívás elfogadása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: közbeszerzés
Az Ügyrendi és Pénzügyi Ellenőrző Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, névszerinti szavazással dönt.

Csárdaszállás Községi Önkormányzatának Képviselő-testülete jóváhagyja a „VP Kisezüsti út felújítása” elnevezésű közbeszerzési eljárás ajánlati felhívását az alábbiak szerint elfogadja:
Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

2. döntési javaslat

"Közbeszerzési eljárásban ajánlattételre felhívott gazdasági szereplők"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: közbeszerzés
Az Ügyrendi és Pénzügyi Ellenőrző Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, névszerinti szavazással dönt.

Csárdaszállás Községi Önkormányzatának Képviselő-testülete a "VP Kisezüsti út felújítása" tárgyú közbeszerzési eljárásban a Kbt. 115. § (2) bekezdése alapján a következő gazdasági szereplőket hívja fel ajánlattételre:
1. Békés-Vill Kft. (5630 Békés, Dózsa György u. 3.)
2. Kondor-Szolg Kft. (5553 Kondoros, Munkácsy u. 2.)
3. Gazda-Profil Kft. (5630 Békés, kült. 068 hrsz.)
4. Bereczki és Társa Bt. (5500 Gyomaendrőd, Ipartelepi u. 3.)
5. Forgút Bt. (5600 Békéscsaba, Dr. Becsey Oszkár u. 10-12.) 

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal


Mellékletek:
« Vissza
Vissza a főmenübe