2. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
Az Ügyrendi és Pénzügyi Ellenőrző Bizottság
2018. szeptember 4-i ülésére

Tárgy:   Földhasznosítási kötelezettség teljesítésére irányuló megbízási szerződés NFA kezelésében lévő földterületek használatára
Készítette:   Kovácsné Bőtsch Anita
Előterjesztő:   Petneházi Bálintné polgármester
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Képviselő-testület!
 
Csárdaszállás Községi Önkormányzat 2018. évben egy gazdasági évre szóló vagyonkezelési szerződést kötött a Magyar Állam 1/1 tulajdonában lévő Csárdaszállás 0192/12 hrsz-ú, szántó művelési ágú, 157,34 AK értékű, Gyomaendrőd 0294/9 hrsz-ú, szántó művelési ágú, 178,01 AK értékű, és Gyomaendrőd 0474/55 hrsz-ú, szántó művelési ágú, 72,84 AK értékű földterületekre a Nemzeti Földalapkezelő Szervezettel (a továbbiakban: NFA). A vagyonkezelési szerződés 2018. október 15. napján megszűnik. Az Önkormányzat ezeket a területeket jelenleg mezőgazdasági közmunkaprogram céljára használja, mely programot továbbra is folytatni szeretne.
Az NFA Vagyonhasznosítási Igazgatóság nyilatkozattételre kérte fel az önkormányzatot, a következő gazdasági évben történő hasznosítás tárgyában. Ahhoz, hogy az Önkormányzat ezeken a területeken továbbra is folytatni tudja a gazdálkodást földhasznosítási kötelezettség teljesítésére irányuló megbízási szerződést kell kötnie az NFA-val. A megbízási szerződés legfeljebb egy évre köthető. Az Önkormányzatnak vállalnia kell azt is, hogy az állami földek használatának ellenértékeként 1350,- Ft/AK/év mértékű megbízási díjat az NFA számára megfizet.
Csárdaszállás Községi Önkormányzata a 2019. évi költségvetési rendelet tervezésekor biztosítja a szükséges forrást 551.057.- Ft összegben.
 
A Földhasznosítási kötelezettség teljesítésére irányuló megbízási szerződés megkötéséhez képviselő-testületi felhatalmazás szükséges, ezért kérem az előterjesztett döntési javaslat elfogadását.  

Döntéshozói vélemények

Ügyrendi és Pénzügyi Ellenőrző Bizottság    
 
Döntési javaslat

""Földhasznosítási kötelezettség teljesítésére irányuló megbízási szerződés NFA kezelésében lévő földterületek használatára " "

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: költségvetés
Az Ügyrendi és Pénzügyi Ellenőrző Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Csárdaszállás Községi Önkormányzat Képviselő-testülete felhatalmazza Petneházi Bálintné polgármestert, hogy a Magyar Állam 1/1 tulajdonában lévő Csárdaszállás 0192/12 hrsz-ú, szántó művelési ágú, 157,34 AK értékű, Gyomaendrőd 0294/9 hrsz-ú, szántó művelési ágú, 178,01 AK értékű, és Gyomaendrőd 0474/55 hrsz-ú, szántó művelési ágú, 72,84 AK értékű földterületekre a Nemzeti Földalapkezelő Szervezettel földhasznosítási kötelezettség teljesítésére irányuló megbízási szerződést kössön mezőgazdasági közmunkaprogram céljára 2019. október 15. napjáig, de legfeljebb egy év időtartamra.
A Képviselő-testület vállalja, hogy a használat ellentételezéseként 1350,- Ft/AK/év megbízási díjat azaz 551.057.- Ft-ot az NFA számára megfizet, amelyet az Önkormányzat a 2019. évi költségvetésében biztosítja.
A Képviselő-testület felhatalmazza Petneházi Bálintné polgármestert a földhasznosítási kötelezettség teljesítésére irányuló megbízási szerződés megkötésére és a szükséges jognyilatkozatok megtételére. 
Határidők, felelősök:

Határidő: 2018. 03. 15.
Felelős: Petneházi Bálintné

« Vissza
Vissza a főmenübe