7. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
Az Ügyrendi és Pénzügyi Ellenőrző Bizottság
2018. szeptember 25-i ülésére

Tárgy:   Csárdaszállás, Csárda út 7-9. szám alatti ingatlanon lévő volt iskolaépület bontása
Készítette:   Csényi István
Előterjesztő:   Petneházi Bálintné polgármester
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Képviselő-testület!
 
Csárdaszállás Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a júniusi ülésén [71/2018. (VI. 26.) számú határozat] döntött arról, hogy a Csárdaszállás, Csárda út 7-9. szám alatt lévő 52/3 hrsz.-ú ingatlant társasházzá alakítja. A társasházzá alakítás célja az volt, hogy a volt iskolaépület további értékesíteni lehessen az ingatlanon lévő többi építménytől függetlenül.
 
A társasházzá alakításhoz árajánlatok kerültek bekérésre. A beérkezett érvényes ajánlatok ismeretében a pályázati eljárás eredménytelenné lett nyilvánítva, mivel a költségek meghaladták a betervezett költségvetési keretet.
 
A Képviselő-testület júniusi ülésére beterjesztett előterjesztésben már jeleztük, hogy az épület nehezen értékesíthető, és ezért célszerű azt lebontani.  

A bontást el lehet végeztetni a kinyert építőanyag ellenében, ekkor az önkormányzatnak nem keletkezik kiadása. A másik esetben árajánlatot kérünk a munkák elvégzésére. Az előzetes felmérés alapján a bontás 1,8 millió Ft összegbe kerülhet. 

A tevékenység befejezését követően 30 napon belül az ingatlan-nyilvántartási változás átvezetése érdekében a megvalósult állapotról hatályos földhivatali záradékkal ellátott változási vázrajzot kell az Országos Építésügyi Nyilvántartásba feltölteni. A változási vázrajz a földmérő által készített, az ingatlan-nyilvántartási térkép tartalmához kapcsolódó, az állami alapadatok változását dokumentáló földmérési munkarész.
 
Az épület bontására ajánlati felhívás közzétételét  javasoljuk az kinyert építőanyag ellenében. Amennyiben nincs jelentkező, akkor térítés ellenében a legjobb ajánlatot tevővel kell elvégeztetni a bontást.. 

A térítés ellenében történő épület bontás esetén a szükséges dokumentációk készítésére és a kivitelezés költségeire a forrást a Csárdaszállás Községi Önkormányzata 2018. évi költségvetéséről szóló 2/2018. (II.19.) önkormányzati rendelet 4.§ (2) bekezdése f) pontjában meghatározott működési célú céltartalék terhére javasoljuk biztosítani. A működési célú céltartalék jelenlegi kerete 5.695.000,-Ft.
 
Javasoljuk a Képviselő-testületnek az ingatlan hasznosítására hozott 71/2018. (VI. 26.) számú határozata visszavonását.
 
Kérem a Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést tárgyalja meg és döntését határozati javaslat formájában hozza meg.

Döntéshozói vélemények

Ügyrendi és Pénzügyi Ellenőrző Bizottság    
 
1. döntési javaslat

"Testületi határozat visszavonása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: település üzemeltetés
Az Ügyrendi és Pénzügyi Ellenőrző Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Csárdaszállás Községi Önkormányzata Képviselő-testülete a Csárdaszállás, Csárda út 7-9. szám alatt lévő 52/3 hrsz.-ú ingatlan társasházzá alakítására hozott 71/2018. (VI. 26.) számú határozatát visszavonja. 

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

2. döntési javaslat

"Az épület bontása a kinyert anyag ellenében "

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: vagyoni ügyek
Az Ügyrendi és Pénzügyi Ellenőrző Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Csárdaszállás Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a Csárdaszállás, Csárda út 7-9. szám alatt lévő 52/3 hrsz.-ú ingatlanon lévő volt iskolaépület bontását meghirdeti nyílt eljárásban az alábbi ajánlati felhívás alapján.
 
Ajánlattételi Felhívás
 
Csárdaszállás, Csárda út 7-9. szám alatt lévő 52/3 hrsz.-ú ingatlanon lévő
volt iskolaépület bontási munkálatainak elvégzésére
 
1.   Az ajánlatkérő neve, címe, távirati címe, telefon- és telefax száma:
                        Csárdaszállás Községi Önkormányzat
                        5621 Csárdaszállás, Petőfi utca 17. szám
                        Telefon: 66/581-232, telefax: 66/283-288. Mobil: 06 20 251 0206.
                        Kapcsolattartó: Csényi István
                        e-mail: csenyi@gyomaendrod.hu
     
2. A szolgáltatás meghatározása, amire ajánlatot kérnek: Csárdaszállás, Csárda út 7-9. szám (52/3 hrsz.) alatt lévő volt iskolaépület bontási munkálatainak elvégzése.
 
A bontásra kijelölt épület hasznos alapterülete összesen: 188 m2.
A bontást végző feladatai:
  • Bontási kivitelezési terv készítése,
  • Az építőipari kivitelezési tevékenységről szól 191/2009.(IX.15.) kormányrendelet  szerint előírt munkafolyamatok elindításához kivitelezési dokumentáció elkészítése, illetve annak az ÉTDR-be való feltöltése,
  • A kivitelező köteles vezetni az építési naplót és a hulladék nyilvántartó lapot.   Az épületszerkezetek bontását mind az al- és felépítmény tekintetében, teljes egészében el kell végezni,
  • A bontási munkálatok végzése alatt a munkaterületet lezáró kerítést kell létesíteni illetéktelenek bejutásának megakadályozása, illetve balesetveszély elhárítása érdekében,
  • A bontás során keletkezett hulladékokról a jogszabályban előírt hulladék nyilvántartó lapot kell készíteni. Ha a hulladék mennyisége eléri a jogszabályban előírt küszöbértéket, a nyilvántartó lapot a környezetvédelmi hatósághoz (illetékes környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi felügyelőséghez) kell benyújtani. Ez a kivitelező vagy a felelős műszaki vezető feladata
  • A bontási munkálatokat 2018. december 31.-ig be kell fejezni,
  • A bontási munkálatok megkezdése előtt 250.000,- Forint kauciót az önkormányzat számlájára letétbe kell helyezni a bontás teljes körű biztosítására.
  • Az épület bontását követően a terepet rendezni kell,
  • Az ajánlattevőnek igazolnia kell, hogy rendelkezik felelős műszaki vezetővel, a bontási munkák végzéshez szükséges engedélyekkel, technikai felszereléssel. 
A bontás során kinyert, felhasználható építőanyaggal (tégla, faanyag, tetőfedő anyag, stb.) a bontást végző rendelkezik.
 
Az ajánlatnak tartalmaznia kell a kiírt feltételek elfogadását, a munkálatok várható kezdési és befejezési időpontját, valamint a munkát vállaló egyéb feltételeit.
 
3.   Az ajánlatok elbírálása szempontjainak rangsora és azok súlyszáma:
1. a bontási munkák elvégzésének időtartama, súlyszám 90,
2. referenciák, súlyszám 10.
 
Az eredmény a bírálati szempontoknak megfelelően elért eredmények súlyozott átlaga alapján kerül megállapításra. A bírálati szempontokra adható pontszám: 1 – 10. A legjobb ajánlat pontszáma: 10. A többi ajánlat pontszáma a legjobbhoz viszonyítva, - amely 100 % - kerül arányosan megállapításra. A nyertes, aki összességében a legtöbb pontszámot éri el.
 
Ajánlati értékegyenlőség esetén a két legjobb ajánlatot tevő között nyílt árverseny alapján kerül eldöntésre a győztes!
 
4.    Hiánypótlás lehetősége, vagy annak kizárása: a hiánypótlás teljes körűen biztosított.
 
5.    Az ajánlattételi határidő: 2018. október 22. 12.00 óra.

6.     Az ajánlat benyújtásának módja és címe (helység, utca, házszám, emelet, szobaszám):

Postai úton vagy személyesen benyújtható:
 
Gyomaendrődi Közös Önkormányzati Hivatal, 5500 Gyomaendrőd, Selyem út 124. szám, Városüzemeltetési Osztály.
 
Ajánlattevő felelőssége, hogy az ajánlattételi határidőig az ajánlata átvételre kerüljön.

7.     Az ajánlattétel nyelve: magyar
 
8.     Az ajánlatok benyújtásának formai követelményei:

Az ajánlatot a cégjegyzésre jogosult által aláírva, 2 példányban postai úton, személyesen vagy meghatalmazott útján kötelesek benyújtani (1 eredeti, 1 másolat megjelöléssel) 1 db lezárt, sértetlen, cégjelzés nélküli borítékban kell benyújtani, amelyen csak az alábbi szöveg szerepelhet:
 
„Csárdaszállás, Csárda út 7-9. volt iskolaépület bontása” pályázat, az ajánlattételi határidő lejártáig (2018. október 22. 12.00 óra) nem bontható fel!”
 
9.    Az ajánlatok felbontásának helye, és ideje: 

Gyomaendrődi Közös Önkormányzati Hivatal, 5500 Gyomaendrőd, Selyem út 124. szám, Városüzemeltetési Osztály, 2018. október 22. 13:00 óra.
 

10.   Egyéb információk

Ajánlatkérő fenntartja magának a jogot, hogy a pályázati eljárást eredményes ajánlatok esetén is saját döntése alapján indoklás nélkül eredménytelennek nyilvánítsa.

Az árverési kiírás megjelenik: a Csárdaszállás Község honlapján (www.csardaszallas.hu) illetve a Gyomaendrődi Közös Önkormányzati Hivatal Csárdaszállási Kirendeltség hirdetőtábláján.
 
Az ajánlat készítéséhez az ingatlan előre egyeztetett időpontban megtekinthető. Az időpont egyeztetéshez az elérhetőség, telefon: 66 426 066, email: polgarmester@csardaszallas.hu.  


Csárdaszállás Községi Önkormányzat
                                                                                                                                                    Petneházi Bálintné
                                                                                                                                                        polgármester
 
 
Csárdaszállás Községi Önkormányzat Képviselő-testülete felhatalmazza Petneházi Bálintné polgármestert, hogy a bontáshoz szükséges jognyilatkozatok megtételére. 
Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

3. döntési javaslat

"Az épület bontása térítés ellenében"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: vagyoni ügyek
Az Ügyrendi és Pénzügyi Ellenőrző Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Csárdaszállás Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a Csárdaszállás, Csárda út 7-9. szám alatt lévő 52/3 hrsz.-ú ingatlanon lévő volt iskolaépület bontását meghirdeti nyílt eljárásban az alábbi ajánlati felhívás alapján.
 
Ajánlattételi Felhívás
 
Csárdaszállás, Csárda út 7-9. szám alatt lévő 52/3 hrsz.-ú ingatlanon lévő
volt iskolaépület bontási munkálatainak elvégzésére
 
1.   Az ajánlatkérő neve, címe, távirati címe, telefon- és telefax száma:
                        Csárdaszállás Községi Önkormányzat
                        5621 Csárdaszállás, Petőfi utca 17. szám
                        Telefon: 66/581-232, telefax: 66/283-288. Mobil: 06 20 251 0206.
                        Kapcsolattartó: Csényi István
                        e-mail: csenyi@gyomaendrod.hu
     
2. A szolgáltatás meghatározása, amire ajánlatot kérnek: Csárdaszállás, Csárda út 7-9. szám (52/3 hrsz.) alatt lévő volt iskolaépület bontási munkálatainak elvégzése.
 
A bontásra kijelölt épület hasznos alapterülete összesen: 188 m2.
A bontást végző feladatai:
  • Bontási kivitelezési terv készítése,
  • Az építőipari kivitelezési tevékenységről szól 191/2009.(IX.15.) kormányrendelet  szerint előírt munkafolyamatok elindításához kivitelezési dokumentáció elkészítése, illetve annak az ÉTDR-be való feltöltése,
  • A kivitelező köteles vezetni az építési naplót és a hulladék nyilvántartó lapot.   Az épületszerkezetek bontását mind az al- és felépítmény tekintetében, teljes egészében el kell végezni,
  • A bontási munkálatok végzése alatt a munkaterületet lezáró kerítést kell létesíteni illetéktelenek bejutásának megakadályozása, illetve balesetveszély elhárítása érdekében,
  • A bontás során keletkezett hulladékokról a jogszabályban előírt hulladék nyilvántartó lapot kell készíteni. Ha a hulladék mennyisége eléri a jogszabályban előírt küszöbértéket, a nyilvántartó lapot a környezetvédelmi hatósághoz (illetékes környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi felügyelőséghez) kell benyújtani. Ez a kivitelező vagy a felelős műszaki vezető feladata
  • A bontási munkálatokat 2018. december 31.-ig be kell fejezni,
  • A bontási munkálatok megkezdése előtt 250.000,- Forint kauciót az önkormányzat számlájára letétbe kell helyezni a bontás teljes körű biztosítására.
  • Az épület bontását követően a terepet rendezni kell,
  • Az ajánlattevőnek igazolnia kell, hogy rendelkezik felelős műszaki vezetővel, a bontási munkák végzéshez szükséges engedélyekkel, technikai felszereléssel. 
Az ajánlatnak tartalmaznia kell a kiírt feltételek elfogadását, a munkálatok várható kezdési és befejezési időpontját, valamint a munkát vállaló egyéb feltételeit.
3.   Az ajánlatok elbírálása szempontjainak rangsora és azok súlyszáma:
1. a bontási munkák elvégzésére tett összegszerű ajánlat, súlyszám, 60, 
2. a bontási munkák elvégzésének időtartama, súlyszám 30,
3. referenciák, súlyszám 10.
 
Az eredmény a bírálati szempontoknak megfelelően elért eredmények súlyozott átlaga alapján kerül megállapításra. A bírálati szempontokra adható pontszám: 1 – 10. A legjobb ajánlat pontszáma: 10. A többi ajánlat pontszáma a legjobbhoz viszonyítva, - amely 100 % - kerül arányosan megállapításra. A nyertes, aki összességében a legtöbb pontszámot éri el.
 
Ajánlati értékegyenlőség esetén a két legjobb ajánlatot tevő között nyílt árverseny alapján kerül eldöntésre a győztes!
 
4.    Hiánypótlás lehetősége, vagy annak kizárása: a hiánypótlás teljes körűen biztosított
 
5.    Az ajánlattételi határidő: 2018. október 22. 12.00 óra

6.     Az ajánlat benyújtásának módja és címe (helység, utca, házszám, emelet, szobaszám):

Postai úton vagy személyesen benyújtható:
 
Gyomaendrődi Közös Önkormányzati Hivatal, 5500 Gyomaendrőd, Selyem út 124. szám, Városüzemeltetési Osztály.
 
Ajánlattevő felelőssége, hogy az ajánlattételi határidőig az ajánlata átvételre kerüljön.

7.     Az ajánlattétel nyelve: magyar
 
8.     Az ajánlatok benyújtásának formai követelményei:

Az ajánlatot a cégjegyzésre jogosult által aláírva, 2 példányban postai úton, személyesen vagy meghatalmazott útján kötelesek benyújtani (1 eredeti, 1 másolat megjelöléssel) 1 db lezárt, sértetlen, cégjelzés nélküli borítékban kell benyújtani, amelyen csak az alábbi szöveg szerepelhet:
 
„Csárdaszállás, Csárda út 7-9. volt iskolaépület bontása” pályázat, az ajánlattételi határidő lejártáig (2018. október 22. 12.00 óra) nem bontható fel!”
 
9.    Az ajánlatok felbontásának helye, és ideje:
 
Gyomaendrődi Közös Önkormányzati Hivatal, 5500 Gyomaendrőd, Selyem út 124. szám, Városüzemeltetési Osztály, 2018. október 22. 13:00 óra.

10.   Egyéb információk

Ajánlatkérő fenntartja magának a jogot, hogy a pályázati eljárást eredményes ajánlatok esetén is saját döntése alapján indoklás nélkül eredménytelennek nyilvánítsa.

Az árverési kiírás megjelenik: a Csárdaszállás Község honlapján (www.csardaszallas.hu) illetve a Gyomaendrődi Közös Önkormányzati Hivatal Csárdaszállási Kirendeltség hirdetőtábláján.
 
Az ajánlat készítéséhez az ingatlan előre egyeztetett időpontban megtekinthető. Az időpont egyeztetéshez az elérhetőség, telefon: 66 426 066, email: polgarmester@csardaszallas.hu.  


Csárdaszállás Községi Önkormányzat
                                                                                                                                                                                Petneházi Bálintné
                                                                                                                                                                                     polgármester 

Csárdaszállás Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az épület bontásához szükséges dokumentációk készítésére és a kivitelezési munkák költségeire 1.800.000,-Ft összegben a forrást a Csárdaszállás Községi Önkormányzat 2018. évi költségvetéséről szóló 2/2018. (II.19.) önkormányzati rendelet 4.§ (2) bekezdése f) pontjában meghatározott működési célú céltartalék terhére biztosítja.
 
Csárdaszállás Községi Önkormányzat Képviselő-testülete felhatalmazza Petneházi Bálintné polgármestert, hogy a bontáshoz szükséges jognyilatkozatok megtételére.

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe