299/2009. (XI. 17.) Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsági határozat
Tárgy: Gyomaendrőd, belterület 3680 hrsz.ú állami tulajdonú ingatlan önkormányzati tulajdonba vétele.

 

A Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság javasolja a T. Képviselő - testületnek, hogy a többször módosított 2007. évi CVI. Tv. 36. § (1) bekezdése, valamint az 254/2007.(X.4.) Kormr. 50-51 §-a alapján nyújtson be igényt, a Gyomaendrőd, belterület 3680 hrsz.-ú ingatlan tulajdonjogának megszerzésére az alábbi feltételekkel.
 
Gyomaendrőd Város Képviselő – testülete felhatalmazza a polgármestert, hogy tegye meg a szükséges intézkedéseket az ingatlan tulajdonjogának az Önkormányzat részére történő megszerzése érdekében a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. felé.
  1. Az ingatlant Gyomaendrőd Város Önkormányzata a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. Törvény 8 §-ában meghatározott vízrendezés és a csapadékvíz elvezetés érdekében kívánja tulajdonba venni és felhasználni.
  2. Gyomaendrőd Város Önkormányzata saját költségén vállalja az ingatlan környezeti állapotának felmérést, szükség esetén kármentesítését, és az ingatlan vonatkozásában lemond az állammal szemben támasztott bármely követeléséről.
  3. Gyomaendrőd Város Önkormányzata vállalja, hogy a tulajdonba adás érdekében a jelen eljárásban felmerült költségeket a vagyonkezelő részére megtéríti. Az önkormányzat vállalja, hogy tájékoztatja a MNV Zrt.-t az ingatlannal kapcsolatos értékesítési szándékáról. 
  4. Gyomaendrőd Város Önkormányzata vállalja, hogy az ingatlan önkormányzati tulajdonba maradása esetén, az ingatlan tulajdonba adásától számított 5 éven át évente, a tárgyévet követő év első felétől kezdődően tájékoztatja a MNV Zrt.-t a hasznosítási cél megvalósításáról.
  5. Gyomaendrőd Város Önkormányzata vállalja, hogy a 3680 hrsz.-ú ingatlan tulajdonjogát az ingatlanra vonatkozó terhekkel együtt veszi át.
  6. Gyomaendrőd Város Önkormányzata nyilatkozik, hogy a vagyonigénylés összhangban van a kistérségi területfejlesztési koncepcióval, illetve a területfejlesztési programokkal, valamint az önkormányzat egyéb fejlesztési programjaival.
 Gyoamendrőd Város Képviselő – testülete felhatalmazza a polgármestert a szükséges nyilatkozatok kiadására.

 

« Vissza
Vissza a főmenübe