266/2010. (XII. 15.) Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottsági határozat
Tárgy: A Közművelődési - Közgyűjteményi és Turisztikai Szolgáltató Intézmény tevékenységi körének felülvizsgálata

 

Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság
266/2010.(XII. 15.) Gye. Kt. Üokke. Határozat
 
Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság a közművelődésről szóló 1997. évi CXL. Törvény 78. §-sa alapján javasolja Gyomaendrőd Város Önkormányzat Képviselő-testületének az alábbiakat:
 
1.
Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Közművelődési - Közgyűjteményi és Turisztikai Szolgáltató Intézmény feladatkörébe utalja a város kulturális rendezvényeinek szervezését az alábbi rendezvények tekintetében:
      • Városi fesztiválok (Sajt- és Túró Fesztivál, Halfőző Verseny, stb.)
      • Városi ünnepségek (március 15, augusztus 20, október 23, stb.)
      • Turisztikai kiállítások (belföld-külföld)
      • Testvérvárosi kapcsolatok ápolásához tatozó rendezvények szervezése
      • Városi emlékművek, kegyhelyek gondozása, figyelemmel kísérése (a Zöldpark vagy a Gyomaszolg bevonásával).
Dr. Szonda István készítsen el egy költségvetés tervezetet a rendezvényekről és azt terjessze be a 2011. januári képviselő-testület ülésére.  
 
2.
Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete megbízza Várfi András polgármestert, hogy kezdjen tárgyalásokat az Endrődi Népház belső terének modernizálása, az udvari épület szálláshelynek való kialakítása, és a Szent Antal ház kulturális értékének megóvása érdekében.
 
3.
Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Tourinform Iroda üzemeltetését áthelyezi a Katona József Művelődési Központ – Gyomaendrőd, Kossuth út 9. sz. alatt lévő – épületegység, utcafronti iroda helyiségébe és a Gyomaendrőd, Erzsébet liget 2. szám alatti helyiség bérleti szerződését megszünteti.
 
4.
Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete számára készüljön el a Tourinform Iroda helyiségbérletének megszüntetésével kapcsolatos költségmegtakarítás valamint a költségvetési rendelettel párhuzamosan kerüljön kimutatásra a felújítás-korszerűsítés támogatási lehetősége, az Endrődi Népház belső terének modernizálása, az udvari épület szálláshelynek való kialakítása, és a Szent Antal ház kulturális értékének megóvása érdekében. Továbbá a megfelelő pályázati lehetőségek kerüljenek felmérése a felújításokkal kapcsolatban.

« Vissza
Vissza a főmenübe