15/2011. (I. 17.) Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsági határozat
Tárgy: Gyomaendrőd, Tanya VII. ker. 1 szám alatti ingatlan használatlba adása

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete
Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága
15/2011. (I.17) Gye. Kt. Vkm. Biz. határozata
Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság javasolja a Képviselő–testületnek, hogy az önkormányzat tulajdonát képező 0823/2 hrsz.-ú, Gyomaendrőd, Tanya VII. kerület 1. szám alatti ingatlant adja  ingyenes használatba  a Körös Kajak Sportegyesületnek (5500 Gyomaendrőd, Besenyszegi u. 4/1.) sporttevékenység végzésére 2011. február 1. napjától határozatlan időre az alábbi szerződés alapján.
A használatba adási szerződés jogszabályi alapja:
Gyomaendrőd Város Önkormányzatának vagyonáról és a vagyontárgyak feletti rendelkezési jog gyakorlásának szabályairól szóló 14/2003.(VI.5.) KT rendelet.
 
HASZNÁLATBA ADÁSI SZERZŐDÉS
 
amely létrejött egyrészről Gyomaendrőd Város Önkormányzata (székhely: 5500 Gyomaendrőd, Szabadság tér 1, képviseli: Várfi András polgármester), mint használatba adó,
 
másrészről a Körös Kajak Sportegyesület (székhely: 5500 Gyomaendrőd, Besenyszegi u. 4/1., képviseli: Gellai Imre elnök.), mint használatba vevő között a mai napon, az alábbi tárgyban és feltételek mellett:
 
1.) A megállapodás célja:
1.1. A jelen megállapodás célja, hogy a használatba vevő továbbra is megőrizhesse Gyomaendrőd város sportéletben betöltött szerepét, és ennek a     tárgyi és anyagi feltételei a jövőre szólóan is megnyugtatóan biztosítva legyenek, figyelemmel többek között az utánpótlás nevelésre is.
 
2.) A megállapodás tárgya:
2.1. A jelen megállapodás tárgyát képezi a gyomaendrődi 0823/2 hrsz-ú, 5598 m2 nagyságú ingatlan használatba adása. Az ingatlan természetben a Gyomaendrőd, Tanya VII. kerület 1. szám alatt külterületen fekszik.
2.2. A jelen megállapodás 2.1. pontja alatt részletesen körülírt ingatlan kizárólagos tulajdonosa Gyomaendrőd Város Önkormányzata.
 
3.)  A használatba adás:
3.1.A használatba adó jelen megállapodásban használatba adja a fentiekben meghatározott ingatlant a felépítményekkel együtt, a használtba vevő pedig köszönettel használatba veszi az ingatlant.
3.2. A szerződő felek megállapodása értelmében a használatba adás ingyenesen jön létre a felek között.
 
4.) A használatba adás időtartama:
4.1.A szerződő felek jelen megállapodást határozatlan időtartamra kötik.
 
5.)  A felek jogai és kötelezettségei:
5.1. A használatba vevő vállalja, hogy az ingatlant elsődlegesen a jelen megállapodás 1.) pontja alatt meghatározottak szerint sportcélra fogja használni.
5.2. A használatba vevő az ingatlant vagy annak egyes részeit – az 5.1. pontban meghatározott vállalása mellett – a használatba adó előzetes tájékoztatása és engedélye mellett hasznosíthatja egyéb módon.            
5.3.  A szerződő felek megállapodása értelmében a használatba vevő az ingatlant nem terhelheti meg, másnak további használatra át nem engedheti.
5.4. Az ingatlan üzemeltetési, karbantartási és felújítási költségeinek viselésére a jelen megállapodás időtartama alatt a használatba adó köteles.
5.5. Az építési engedélyhez nem kötött belső átalakítási munkákat a használatba vevő a használatba adó engedélye nélkül is elvégezhet vagy elvégeztethet, de ezekről előzetesen tájékoztatni köteles a használatba adót.
5.6. A használatba vevő köteles az ingatlan bármely célú hasznosításából adódó bevételeket a sportegyesület fenntartására, illetőleg működésének biztosítására fordítani.
5.7. Az egyesület az ingatlanon lévő épület átalakítására és egyéb építmények elhelyezésére vonatkozót terveket költségvetéssel együtt nyújtsa be az engedélyezetési eljárás     megkezdése előtt a Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottságnak véleményeztetés céljából.
5.8 Az egyesület által az ingatlanon megvalósított épület átalakítással, új építmények építésével az egyesület tulajdonjogot nem szerez, illetve közös tulajdon nem keletkezik.
5.9 Amennyiben az egyesület kéri a használati szerződés felbontását, akkor az önkormányzat az egyesület által az ingatlanon elvégzett beruházási kiadásait nem téríti meg.
5.10 Amennyiben az önkormányzat kéri a használati szerződés felbontását, akkor az egyesület által az ingatlanon elvégzett igazolt beruházási kiadásairól külön megállapodásban elszámolnak egymással.
 
6.)  A megállapodás felmondása:
6.1. A jelen megállapodást bármelyik fél 1 évre szóló írásos előrejelzési kötelezettség mellett, külön indokolás nélkül felmondhatja.
 
7.) A szerződést a használatba adó az írásbeli felszólítás kézhezvételét követő 8 munkanapon belül felmondhatja, ha
 7.1. a használó a rendelkezésére bocsátott ingatlant nem az ingyenes használatra jogosító tevékenységet végzi
 7.2. a használó a szerződésben vállalt, vagy a jogszabályban előírt lényeges kötelezettségét nem teljesíti,
7.3. a használó a használt ingatlant, illetőleg az ehhez tartozó területet rongálja, vagy rendeltetés ellenesen használja vagy nem a jó gazda gondosságával bánik a használatába adott ingatlannal.
 
8.) Ellenőrzés: 
8.1.A használatba adó jogosult a használatba vevő előzetes értesítése mellett és annak zavarása nélkül az ingatlan állagát ellenőrizni.
 
9.)  Egyéb rendelkezések:
9.1 Szerződő felek az ingatlan átadás átvételéről külön jegyzőkönyvet vesznek fel.
 
9.2. A jelen megállapodás Gyomaendrőd Város Önkormányzat Képviselő - testületének …./2011.(I.27.) Gye. Kt. határozata alapján jött létre.
9.3. A jelen szerződést a felek képviselői elolvasták és mint akaratukkal mindenben megegyezőt, jóváhagyólag és saját kezűleg aláírták.
 
Gyomaendrőd, 2011….
 
 
…………………………………………….
…………………………………………….
Gyomaendrőd Város Önkormányzat
Képviseletében
Várfi András polgármester
Körös Kajak Sportegyesület
Képviseletében
Gellai Imre elnök

« Vissza
Vissza a főmenübe