16/2011. (I. 19.) Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottsági határozat
Tárgy: 2011-es évre a köztisztviselőkkel szemben előírt teljesítmény követelmények

Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság
16/2011. (I. 19.) Gye. Kt. Üokke. Határozat
Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek a köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII tv. 34.§ (3) bekezdésében biztosított jogkörében eljárva fogadja el a 2011-es évre a köztisztviselőkkel szemben előírt teljesítmény követelmények alapját képező célkitűzéseket, a határozat mellékletében foglaltak szerint.
 Határidő: azonnal
 
Melléklet a 16/2011.(I.19.) Gye. Kt. Üokke. Határozathoz
 
A képviselő-testület által meghatározandó kiemelt célkitűzések rendszere
 
A köztisztviselői egyéni éves teljesítményértékelés célja, hogy növekedjék a közszolgálati jogviszonyban állók igazgatási teljesítménye, javuljon munkájuk szakmai színvonala. A hivatali munka hatékonysága megkívánja, hogy minden köztisztviselő úgy végezze a napi szakmai munkáját, hogy az a mindenkori önkormányzat szándékaival, kitűzött közigazgatási céljaival összhangban legyen. A kiemelt célok meghatározásához külön csoportosítottuk az önkormányzat egészének működésére (átfogó célok), az egyes alaptevékenységi területekre (tevékenységi célok), az alaptevékenység ellátását segítő, kiszolgáló tevékenységekre vonatkozó célokat (funkcionális célok), valamint az eseti célokat.
I.
 Az Ötv. 1.§ (6) bekezdése szerint a helyi önkormányzat szervezetét működési rendjét önállóan alakítja ki. A fentiek alapján az 2011. év legfontosabb célkitűzése a képviselő-testület működését szabályozó szervezeti és működési szabályzat felülvizsgálata és a szükséges változások keresztülvezetése. A követelmény megállapításával érintett időszak egyik legfontosabb feladata az informatikai rendszer fejlesztéséből adódó feladatok megoldása. Folyamatosan biztosítani kell, hogy a rendelkezésre álló informatikai eszközökkel hatékonyabbá és eredményesebbé váljon a képviselő-testületi munka. Az ÁROP pályázat keretében tovább fejlesztett döntés támogató elektronikus rendszer minden funkciója kerüljön maximálisan kihasználásra, így a választópolgárok az interneten keresztül széles körben követhessék nyomon a testületi munkát és az ott hozott eredményeket. Biztosítani kell, hogy a képviselők az elektronikus úton, rendszerezett az SZMSZ követelményeinek és a jogszabályi előírásoknak mindenben megfelelő előterjesztéseket kapjanak. Szintén az ÁROP pályázat keretében megvalósuló önkormányzati honlap szolgáltatásait, minél szélesebb körben kell felhasználni a közérdekű adatok közzé tételére. A tárgyévben meg kell teremteni az elektronikus adóbevallás feltételét az iparűzési és az idegenforgalmi adó területén.
II.
A 2011-es évben figyelemmel a költségvetési koncepcióban már megmutatkozó hiányra, ki kell alakítani az önkormányzat anyagi erőforrásaihoz igazodó intézményi struktúrát, mely biztosítja a feladatok eredményes és hatékony ellátását. Költséghatékonyabbá kell tenni az önkormányzat kizárólagos tulajdonában álló gazdasági társaságok működését. A testületi döntések előkészítése során külső szakértők igénybevételével biztosítani kell a megfelelő az adott döntési alternatívák kockázatát is bemutató előterjesztések készítésére.
III.
Az önkormányzati választásokat követő hat hónapon belül a feladatellátásban részt vevő szervezetek struktúrájának átalakításával párhuzamosan ki kell dolgozni az önkormányzat gazdasági programját, illetve felül kell vizsgálni a vagyongazdálkodás célkitűzéseit. A döntés előkészítésében az egyes szervezeti egységeknek biztosítani kell a tények objektív bemutatását, és az egyes célkitűzések kockázatainak bemutatását. 
 
IV.
Ki kell alakítani a megváltozott közcélú foglalkoztatáshoz igazodó szervezeti struktúrát, és lehetővé kell tenni, hogy a jogszabályban foglalt együttműködési kötelezettségüknek minél többen tudjanak eleget tenni. A közcélú foglalkoztatás terén figyelemmel a belső ellenőrzés megállapításaira is ki kell alakítani az átlátható és könnyen ellenőrizhető a jogszabályi követelményeknek megfelelő elszámolási rendszert. A közcélú foglalkoztatás ellenőrzésével eredményesebbé kell tenni a feladatellátást.
 V.
 A nem önkormányzati fenntartású közoktatási intézmények ellenőrzésével biztosítani kell a színvonalas a megfelelő esélyegyenlőséget teremtő feladatellátást. Az elfogadott minőségirányítási rendszer alkalmazásával kapcsolatos erre az évre háruló feladatokat el kell végezni, és el kell érni, hogy az itt meghatározott minőségi követelményeknek minden szolgáltatásban részt vevő megfeleljen
VI.
A kisebbségi és időközi önkormányzati választások jó színvonalú előkészítése.
VII.
A belső ellenőrzés és a FEUVE folyamatos alkalmazásával javítani kell a hivatali munka színvonalát. A jogszabályi környezet a hivatali munka jelentős területein megváltozott. Törekedni kell a megváltozott szabályok gyors feldolgozására és alkalmazására. Az ellenőrzések során a jogszabályok helyes alkalmazására és az eljárási határidők betartására fokozott figyelmet kell fordítani. A hatósági munka során az ügyfeleket jogaik érvényestésében és kötelezettségeik teljesítésében a honlapon keresztül is segíteni kell, naprakész iratminták és ügymenetmodellek közzé tételével. Az egyes szervezeti egységeken belül ügyfélfogadási pontok kialakításával kell javítani az ügyfélfogadás színvonalán.
VIII.
A városüzemeltetés területén a személyi állomány stabilizálódásával meg kell teremteni az elnyert pályázatokhoz kapcsolódó beruházások jó színvonalú megvalósítását, a gyors és hatékony elszámolást.
IX.
Figyelemmel a költségvetési korlátokra az önkormányzat adó és egyéb pénzügyi követeléseivel kapcsolatban meg kell teremteni az eredményes követelés érvényesítés rendszerét.

« Vissza
Vissza a főmenübe