5/2011. (I. 19.) Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottsági határozat
Tárgy: Közművelődési – Közgyűjteményi és Turisztikai Szolgáltató Intézmény alapító okiratának felülvizsgálata

 

Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság
5/2011.(I. 19.) Gye. Kt. Üokke. Határozat
 
Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság javasolja Gyomaendrőd Város Önkormányzat Képviselő – testületének az alábbiakat:
 
Gyomaendrőd Város Önkormányzat Képviselő-testülete a Közművelődési – Közgyűjteményi és Turisztikai Szolgáltató Intézmény 5/2009. (I. 29.) KT. számú határozatával elfogadott alapító okiratát az alábbiak szerint módosítja:
    az alapító okirat első bekezdésében törlésre kerül az alábbi mondatrész:
„a Költségvetési szervek jogállásáról és gazdálkodásáról szóló 2008. évi CV. tv. 4.§-ban foglaltak alapján”.
-     az alapító okirat 2. pontjában megjelölt telephelyek címszó alatt lévő „Népház - Kistérségi Konferenciaterem”szövegrész helyébe az alábbi szövegrész kerül: „Endrődi Közösségi Ház”.
-          az alapító okirat 3.1. alaptevékenység pontban szereplő 2009. évre vonatkozó szakfeladatok törlésre kerülnek
-     az alapító okirat 3.1.1. Közgyűjteményi és közművelődési feladatok ellátása pontja kiegészítésre kerül a „c.) Gyomai Tájház és Alkotóház (kettős funkciójú: közművelődési színtér-múzeumi kiállítóhely) (Zrínyi Miklós út 2.)”szövegrész után az alábbiakkal: „d.) Endrődi Közösségi Ház (Blaha Lujza út 21.) ”
-          az alapító okirat 5. pontjában lévő „Közszolgáltató közintézmény, mely az alaptevékenysége szerint közgyűjteményi és közművelődési feladatokat ellátó költségvetési szerv.” szövegrész törlésre kerül, és helyébe a következő szövegrész kerül: „Közgyűjteményi és közművelődési feladatokat ellátó költségvetési szerv.”
-          az alapító okirat 8. pontjában lévő mondat „Önállóan működő közszolgáltató költségvetési szerv.” törlésre kerül és helyébe a következő mondat kerül: Önállóan működő költségvetési szerv.”
Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete utasítja Várfi András polgármesterét, hogy az alapító okirat módosítást a MÁK felé jelentse. Továbbá a 2011. év költségvetésének elkészítésekor kerüljön beépítésre az Endrődi Közösségi Ház működési költsége a Közművelődési – Közgyűjteményi és Turisztikai Szolgáltató Intézmény éves működési költségvetésébe.

« Vissza
Vissza a főmenübe