188/2009. (IX. 21.) Humánpolitikai Bizottsági határozat
Tárgy: Szülői fellebbezés - Óvodai kérelem támogatására

Gyomaendrőd Város Képviselő-testületének Humánpolitikai Bizottsága javasolja a Tisztelt Képviselő-testületnek  hagyja helyben a Térségi Szociális Gondozási Központ intézkedését és egyben elutasítja Zsombok Sándorné Gyomaendrőd, Szőlőskert u. 15., Kádár Krisztina Gyomaendrőd, Polyákhalmi u. 3., Szurovecz László Gyomaendrőd, Szőlőskert u. 12. szám alatti lakosok a Térségi Szociális Gondozási Központ tanyagondnoki szolgálata által kért óvodába történő szállítási fellebbezési kérelmét.
 
A határozat ellen további fellebbezésnek helye nincs.
A határozatot sérelmesnek tartó fél, a határozat kézhezvételétől számított 30 napon belül a Megyei Bírósághoz fordulhat jogszabálysértésre való hivatkozással.
 
INDOKLÁS
 
A határozat rendelkező részében leírtak szerint a szülők fellebbezési kérelme elutasításra került a tanyagondnoki szolgálat szolgáltatásainak szabályozását, a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint a fizető térítési díjakról szóló 2/2009. (I. 30.) Gye. Rendelet 7.§ (2) bekezdése alapján a Tanyagondnoki szolgálat szolgáltatása nem teszi lehetővé az óvodás korú gyermekek szállítását:
     –  Idősek étkezésében való közreműködés, étel kiszállítása;
-          Bevásárlás lebonyolítása: élelmiszer, tüzelő,
-          Házigondozó ellátotthoz történő szállítása,
-          Betegek orvoshoz szállítása, gyógyszer felíratás-kiváltás,
-          Egyéni hivatalos ügyek intézésének segítése.”
 
A szülőknek önállóan, a Tanyagondnoki szolgálattól függetlenül kell megoldani a gyermekek szállítását, amennyiben nem a lakóhelyükhöz legközelebb lévő, ingyenes alapellátást biztosító óvodai szolgáltatást kívánják igénybe venni.
 
A bírósági felülvizsgálat lehetőségéről a 2004. évi CXL. tv. 109. § rendelkezik.

« Vissza
Vissza a főmenübe